Sportagenda: Nieuw seizoen met nieuwe club en kansen

Geheel fit en zonder blessures kruipt de sportredactie weer van het strand. Tijd voor een nieuw sportseizoen vol kansen voor de Zaanse sportploegen. Dit weekend beginnen de korfballers en hockeyers weer. Het honkbal gaat ook nog even door.

Volgende week gaat het rugby weer van start en zo komt alles weer op gang. Deze week kunnen we ons opmaken voor de eerste competitiewedstrijd van fusieclub KVZ ’23, is het even wennen aan de nieuwe opzet in het korfbal en komen de Kraaien weer in actie op het hockeyveld.

Dit is de sportagenda voor 9 en 10 september.

Zaterdag 9 september

Korfbal (veld)

Voor kersverse fusieclub KVZ ’23 staat een feestelijke eerste competitiewedstrijd op het programma. Op eigen terrein gaat het onder de zomerzon dan echt gebeuren. De eerste punten in het nieuwe tenue kunnen worden binnengehaald. Vorig seizoen kwamen de spelers nog uit voor de oude clubs ZKV en ZKC ’31.

WedstrijdTijd
Ereklasse 4Fiks – KZ15.30
Overgangs klasse 5KVZ ’23 – Vriendenschaar16.30
1e klasseFurore – Apollo15.30
De Vinken – Roda15.30
3e klasseHBC – OKV14.30
4e klasseOranje Nassau – Zaandam Zuid14.00
Het tenue van fusieclub KVZ ’23.

Zondag 10 september

Korfbal

Groen Geel komt als enige korfbalploeg uit de Zaanstreek in actie op zondag deze week. Er staat gelijk een kleurrijk duel op het programma in Amsterdam west.

WedstrijdTijd
Ereklasse 5Blauw Wit – Groen Geel15.00

Hockey

Met fris elan en nog steeds op het oude vertrouwde terrein slaan de mannen van de Kraaien het nieuwe seizoen af tegen Nieuwkoop. De dames reizen af naar Voorhout om daar hun seizoen te openen.

WedstrijdTijd
3e klasse herenDe Kraaien – Nieuwkoop14.45
4e klasse damesVoorhout – De Kraaien12.45

Honkbal

Met nog vijf duels te gaan in de competitie spelen de Odiz Frogs (plek 9) tegen een directe concurrent (plek 8) uit Haarlem. Beide ploegen hebben acht punten bij elkaar gesprokkeld. Daar mogen er wel een paar bij.

WedstrijdTijd
4e klasse B herenOdiz Frogs – DSS 314.30

Door Edwin Kleiss (De Orkaan).

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *