Sportoverzicht: play-offs gaan beginnen

Veel competities beleefden dit weekend de laatste ronde. Er stond daarbij weinig meer op het spel. Nu gaan we de periode van de play-offs en play-downs in waarbij de sporters met hoop en vreze naar boven of juist beneden kijken.

Voor de honkballers is echter alles nog mogelijk, hun seizoen is pas begonnen.

Dit en meer in het sport weekendoverzicht van 15 en 16 april.

Zaterdag 15 april

Handbal (Zaal)

Twee weken geleden werden ze al kampioen. Deze zaterdag speelden de heren van Zaanstreek nog een laatste wedstrijd in de Hoofdklasse. Het seizoen werd met winst afgesloten.

WedstrijdUitslag
Hoofdklasse herenU.S. – HV Zaanstreek28-29

Volleybal

Ook in het volleybal werd dit weekend de laatste ronde gespeeld. Alles was al beslist voor de Zaanse clubs.

In de Topdivisie B voor heren is VV Zaanstad vrij van zorgen. De ploeg weet zich gehandhaafd.
Voor Compaen ligt het anders. Zij eindigen definitief op plaats elf van de twaalf ploegen. Directe degradatie is van de baan maar de nummer elf speelt na afloop van het seizoen play-down wedstrijden en kan alsnog degraderen.

Het play-down programma voor de Topdivisie wordt op 29 april 2023 in een centrale hal gespeeld, georganiseerd door de beste nummer 11 van de beide Topdivisies. 

Bij de dames was Merkala Zaanstad al gedegradeerd uit de 1e divisie door het eindigen op de laatste plek. In de tweede divisie heeft Compaen zich gehandhaafd.

WedstrijdUitslag
Topdivisie heren BCompaen – VCV2-3
Sliedrecht Sport – VV Zaanstad3-1
1e divisie B (dames)VCN 2 – Merkala Zaanstad4-0
2e divisie C (dames)Compaen – Sliedrecht Sport1-3

De heren van Compaen mogen 29 april nog aan de bak in de play-downs.

Waterpolo

Vier ZV de Zaan speelsters hadden donderdag een belangrijk aandeel aan de 12-11 overwinning van Nederland op Hongarije. Met als uitblinkster Lieke Rogge (foto), die er maar liefst 5 in knalde, waarvan de laatste 3 in het laatste deel. Maxine Schaap maakte 1 goal. Bente Rogge en keepster Britt van den Dobbelsteen (speelde de laatste twee partjes) maakten de vier vol.

De vijfde aldaar aanwezige international ZV de Zaan speelster, Kitty Lynn Joustra, kwam in deze laatste wedstrijd niet in actie. Nederland plaatste zich woensdag al voor de WK finales in Los Angeles.

Dit weekend was daardoor dus alleen nog heren-waterpolo te zien, zij speelden de laatste ronde in de Eredivisie.

De beste 8 ploegen spelen nu play-offs om het landskampioenschap. Omdat de Ham elfde is geworden spelen zijn binnenkort nog nacompetitie.

De nummer 11 van de Eredivisie en de nummer 2 van de 1e divisie strijden voor 1 plek in de
Eredivisie in best of 3. De nummer 11 van de Eredivisie start thuis.


WedstrijdUitslag
Eredivisie herenPolar Bears – De Ham16-10
ZV de Zaan – ZVL 188613-7

Eindstand Eredivisie heren, regulier programma.

Zondag 16 april

Handbal (Veld)

De dames van Zaanstreek hebben de eerste veldwedstrijd alweer gespeeld.

WedstrijdUitslag
Dames veldHV Zaanstreek – KDO15-19

Hockey

De dames van de Kraaien speelden thuis gelijk tegen de direct concurrent uit Delft. Evenals op het veld is er op de ranglijst een puntendeling. De Zaanse hockeysters staan nu 5e.

WedstrijdUitslag
3e klasse herenDe KraaienVrij
4e klasse damesDe Kraaien – Scoop Delft2-2

Honkbal

De tweede competitiewedstrijd voor Cromtigers werd verloren. De Odiz Frogs hebben pas de eerste wedstrijd van de competitie gespeeld. Ook zij verloren. Coach Eric Stans van de Frogs stuurde ons het volgende bericht:

“Odiz slaat wisselvallig en maakt wat veldfouten waardoor het in de 7e inning een 8-1 achterstand heeft. Maar Odiz heeft aanvallend een hele goede inning en brengt de stand terug tot 8-6. Waardoor er weer spanning in de wedstrijd terug is. In de 9e inning maakt Pirates nog 2 punten en ondanks de eindspurt weet Odiz niet de overwinning naar zich toe te trekken.”

WedstrijdUitslag
2e klasse B herenOnze Gezellen – Cromtigers18-8
4e klasse B herenOdiz Frogs – Amsterdam Pirates9-10

Rugby

Een mooi thuisoverwinning voor Zaandijk op eigen veld. De Zaanse ploeg bezet plek 4 op de ranglijst in de 2e fase van de competitie.

WedstrijdUitslag
2e klasse noord (H)Zaandijk – RC Hilversum40-12

Agenda: Dinsdag 18 april

Korfbal

Groen Geel uit Wormer werd negende in de Korfballeague en speelt in de play-downs voor behoud op het hoogste niveau tegen Dalto uit Driebergen. Afgelopen woensdag werd de eerste wedstrijd, uit, gewonnen door de Wormers. Bij winst op dinsdag blijft Groen Geel behouden voor de Korfballeague. Bij verlies volgt nog een beslissingswedstrijd in de sporthal van Dalto. Het zou fijn zijn als die niet nodig is en het eigen publiek Groen Geel naar de overwinning schreeuwt.

WedstrijdTijd
Play-downs KLGroen Geel – Dalto20.30
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *