Sport: Groen Geel zet 1e stap, waterpolodames naar WK finale

Een midweeks sportoverzicht brengt ons goed nieuws over de korfballers van Groen Geel die strijden voor behoud in de Korfballeague.

Ook ‘vieren’ we vijf Zaanse internationals die met de Oranje waterpolodames uitkomen in een internationaal toernooi in Rotterdam.

Korfbal

In de play-downs voor behoud in de Korfballeague heeft Groen Geel uit Wormer woensdagavond een belangrijke eerste stap gezet. Nadat de ploeg negende was geworden in de Korfballeague moesten er play-downs worden gespeeld. Daarin moet in maximaal drie wedstrijden worden afgerekend met Dalto uit Driebergen.

Woensdagavond stond de eerste confrontatie op het programma, in Driebergen. Deze wedstrijd werd gewonnen met 17-23. Daarmee is Groen Geel een stap dichter bij plaatsing voor nog een jaar op het hoogste niveau.
De Zaankanters begonnen geweldig aan de wedstrijd, binnen tien minuten stond het al 3-9. Later was er een periode waarin GG twintig minuten niet wist te scoren. Dalto kwam dichterbij maar de overwinning ging mee naar Wormerland.

Aanstaande dinsdag om 20.30 uur staat de thuiswedstrijd op het programma in de eigen sporthal van Groen Geel in Wormer. Bij winst spelen de Groen Gelen ook het volgende zaalseizoen in de League. Bij verlies wacht een beslissende wedstrijd in de zaal van Dalto.

Het publiek in Wormer schreeuwt Groen Geel a.s. dinsdag terug de Korfballeague in.

Waterpolo

De oranje waterpolodames, met daarin maar liefst vijf speelsters die zijn opgeleid door ZV de Zaan, hebben zich verzekerd van deelname aan de Super Finale van de World Aquatics Waterpolo World Cup.

De vijf Zaanse speelsters zijn: Bente Rogge, Lieke Rogge, Maxine Schaap, Kitty Lynn Joustra en keepster Britt van den Dobbelsteen.

Deze week speelt oranje in Rotterdam het top 8 toernooi met de acht beste vrouwenploegen van de wereld. Dinsdagavond werd gewonnen van Australië (7-11) en woensdagavond werd Griekenland met 14-10 geklopt.

Vanavond staat er nog een laatste wedstrijd op het programma. Om 18.30 uur speelt Nederland tegen Hongarije, dat zich ook al heeft geplaatst, om de overwinning in de poule. Beide ploegen staan bovenaan met zes punten.

De Super Finale van de World Aquatics Waterpolo World Cup wordt van 23 tot en met 25 juni gespeeld in Long Beach, Los Angeles.

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *