Het afgelopen sportweekend verliep vreedzaam en er werd niemand buitengesloten voor zover we hebben meegekregen. Er werd wel vrolijk gezongen in de kleedkamers na de nodige overwinningen. Hiervoor werden geen punten verstrekt.

De korfballers werkten een volledig programma op het buitenveld af, de heren van de Zaan bereikten de halve waterpolo finales. De honkballers wisten weer te winnen. Voor Odiz waren het de eerste punten van het seizoen.

Dit zijn de sportuitslagen van het afgelopen weekeinde.

Vrijdag 10 mei

Waterpolo

De heren van ZV de Zaan begonnen vrijdag aan de play offs van de Eredivisie waterpolo. In zwembad de Slag werd al eenvoudig gewonnen van ZPB uit Barendrecht.

WedstrijdUitslag
Play offs Eredivisie herenZV de Zaan – ZPB15-2

Zaterdag 11 mei

Honkbal

Na een goede start met drie overwinningen gingen er twee wedstrijden verloren voor de honkballers van Cromtigers. Zaterdagmiddag scheen de zon weer voor de ploeg en werd er gewonnen.

WedstrijdUitslag
2e klasse B herenCromtigers – Vennep Flyers13-1
Cromtigers in actie tegen Boekaniers. (Foto: Jan van Poorten)

Korfbal (veld)

Na de schoolvakanties kwamen dit weekend alle ploegen weer in actie op het korfbalveld. Enkel Groen Geel (Wormer) en OKV (Oostzaan) speelden op eigen terrein.

WedstrijdUitslag
Ereklasse DGroen Geel – KVS20-11
Ereklasse KTOP – KZ14-20
Hoofdklasse KKVA – KVZ ’2318-15
Eerste klasseSporting Badhoevedorp – Roda Westzaan16-17
Oosterkwartier – Furore17-15
Tweede klasseOKV – DSO16-2
Vierde KlassePurmer – Zaandam zuid10-11

Waterpolo

Aan twee wedstrijden had ZV de Zaan genoeg om ZPB te verslaan en de stap te zetten naar de halve finales van volgende week. Dan komen ook de dames van de Zaan in actie in de halve eindstrijd.

WedstrijdUitslag
Play offs Eredivisie herenZPB – ZV de Zaan9-16

Zondag 12 mei

Honkbal

Odiz Frogs speelde op eigen veld en wist in wedstrijd vier van het seizoen de eerste overwinning te boeken. Het nog puntloze DSS 3 uit Haarlem kwam op bezoek. Coach Eric Stans stuurde ons:

‘Odiz frogs wint de 1e wedstrijd met 19-9 in 7 innings. Aanvallende was odiz goed bezig, 16 honkslagen en goed honklopen leverde veel punten op. In het begin van de wedstrijd lieten we DSS dichtbij in de score door een paar veldfouten maar uiteindelijk waren we veel beter.’

WedstrijdUitslag
4e klasse B herenOdiz Frogs – DSS 319-9

Door Edwin Kleiss. Foto waterpolo: Hanny van den Dobbelsteen.