We bevinden ons in de mooiste periode van het sportseizoen. Die van spanning en ontknopingen. Gelukkig viel er veel te vieren dit weekend. Roda Westzaan werd kampioen op het korfbalveld, de dames van de Zaan pakten opnieuw de landstitel en de Kraaiendames hebben zicht op eventuele promotiewedstrijden.

Dit zijn de sportuitslagen van het afgelopen weekeinde.

Vrijdag 31 mei

Waterpolo

Dat was even schrikken vrijdagavond toen de dames van ZV de Zaan een voorsprong uit handen gaven en geen geluk hadden met de penaltyserie. Lees hier het verslag van de eerste finalewedstrijd tussen Polar Bears en ZV de Zaan. Na een 10-10 eindstand werd het na penalty’s 15-14.

WedstrijdUitslag
Finale Eredivisie damesPolar bears – ZV de Zaan15-14

Zaterdag 1 juni

Korfbal

Roda Westzaan is kampioen van de 1e klasse. Klik hier voor feestverslag en foto’s. Behalve Zaandam Zuid kwamen ook de andere clubs in actie.

WedstrijdUitslag
Ereklasse DDe Meervogels – Groen Geel17-21
Ereklasse KAWDTV – KZ16-19
Hoofdklasse KBEP – KVZ ’2325-16
Eerste klasseFurore – Roda Westzaan12-18
Tweede klasseOKV – Apollo12-10
Vierde KlasseZaandam ZuidVrij
Roda Westzaan kampioen!

Waterpolo

Na de uitwedstrijd in Ede op vrijdagavond moest de Zaan zich terug knokken om een beslissingswedstrijd af te dwingen op zondag. In zwembad de Slag liep het na een 12-12 gelijkspel weer uit op penalty’s maar nu won de Zaan wel. Lees hier het uitgebreide verslag.

WedstrijdUitslag
Finale Eredivisie damesZV de Zaan – Polar bears16-14
Feest na het winnen van de penaltyreeks.

Zondag 2 juni

Honkbal

Beide Zaanse ploegen maakten hun opwachting op vreemde bodem in het honkbal zondagmiddag. De Cromtigers reisden naar Enschede en Odiz ging minder ver van huis, Haarlem was de bestemming.

De Cromtigers kwamen zonder punten thuis en de Odiz Frogs namen de overwinning wel mee. Beide ploegen staan nu 5e in hun competitie.

Reactie Just van Heems, coach Cromtigers:

‘Vandaag was de tegenstander beter. Ze hebben op de juiste momenten toegeslagen aan slag. Terwijl wij teveel kansen onbenut lieten.’

Coach Eric Stans van Odiz Frogs stuurde ons zijn reactie op de winst:

‘We kwamen laat op gang met slaan. Na een 3-1 achterstand in de 3e inning, werd de voorsprong uitgebouwd. Pitcher Randy v.d. Aa had een top dag, 6 innings lang had hij de slagploeg van Kinheim volledig onder controle. Donderdagavond om 19:30 wordt er ingehaald tegen de Capitals uit Amsterdam.’

WedstrijdUitslag
2e klasse B herenTex town tigers – Cromtigers13-6
4e klasse B herenKinheim 4 – Odiz Frogs3-12

Hockey

De dames van Kraaien wonnen van kampioen Heerhugowaard maar kregen de punten niet cadeau. Door deze overwinning in de laatste thuiswedstrijd is de kans op het behalen van plek 2 en de daaraan gekoppelde promotiewedstrijden nog steeds aanwezig. Ook bij de Kraaien dames waren we aanwezig en schreven dit verslag.

De heren speelden donderdagavond al tegen Voorhout en hielden huis door met 9-0 te winnen, hierdoor is de ploeg geklommen naar plek 9. Zondag gingen ze naar Catwijck dat hekkensluiter is.

WedstrijdUitslag
3e klasse herenCatwijck – Kraaien2-4
4e klasse damesKraaien – Heerhugowaard3-2
Ereronde hockeydames de Kraaien.

Waterpolo

En zo werd de Zaan toch nog opnieuw de beste van Nederland. In de beslissende wedstrijd tegen Polar Bears werd gewonnen en de schaal blijft in Zaandam. Lees hier het verslag.

WedstrijdUitslag
Finale Eredivisie damesPolar bears – ZV de Zaan9-12

Door Edwin Kleiss.