Vrijdagavond kwamen de honkballers van Cromtigers al in actie tegen de koploper in de 2e klasse, zaterdag waren er spannende ontknopingen in het korfbal met teleurstellende resultaten voor de Zaanse ploegen.

Dit zijn de sportuitslagen van vrijdag en zaterdag.

Vrijdag 7 juni

Honkbal

De honkballers van Cromtigers sloegen het sportweekend vrijdagavond af tegen de koploper in Bussum. HCAW won zes van de eerste zeven wedstrijden in de competitie. De Cromtigers stonden 5e met vier overwinningen. Bij de koploper werd gewonnen en dat geeft een goede boost aan het seizoen.

Coach Just van Heems:

‘Het was een goede wedstrijd en op één foutje na waren we verdedigend foutloos. De pitching was goed De slagploeg heeft goed geslagen. We hebben terecht gewonnen.’

WedstrijdTijd
2e klasse B herenHCAW – Cromtigers5-10
Cromtigers eerder dit seizoen in actie tegen Boekaniers. (Foto: Jan van Poorten)

Zaterdag 8 juni

Korfbal

De laatste speelronde in de veldcompetitie van het korfbal bracht geen feestvreugde.

KZ (met tien punten) speelde om een plek in de halve finale van het landskampioenschap tegen directe concurrent DVO (acht punten). Ook bij OKV in de 2e klasse was het spannend. De Oostzaners stonden 1e met negen punten en gingen naar nummer 2 Haarlem dat acht punten had. Een directe wedstrijd om het kampioenschap dus. Bij zowel KZ als OKV ging het mis.

Het verslag van KZ – DVO lees je hier.

Van OKV-man Wim de Graaf kregen we een ooggetuige-verslag van de uitwedstrijd in Haarlem:

‘Aan het begin heeft OKV nog even met 4-1 voorgestaan tot aan de 6-6. Het werd een spannende wedstrijd en drie minuten voor tijd was het verschil nog maar één doelpunt in het voordeel van Haarlem, 14-13. Toen liepen ze toch nog uit naar 16-13. Heel jammer.’

Haarlem – OKV door Ton van Ingen.

Waar het om degradatie gaat was KVZ ’23 al praktisch de klos. Er zou met meer dan veertien doelpunten verschil gewonnen moeten worden van Antilopen om de dans nog te ontspringen. Dat gebeurde niet.

In de 1e klasse werd Roda Westzaan vorige week kampioen tegen Furore dat ook dreigde te degraderen.
Furore moest met minimaal zes doelpunten verschil winnen bij Sporting Badhoevedorp en was dan ook afhankelijk van Roda dat met meer dan vier doelpunten moet winnen van Oosterkwartier. Furore verloor in Badhoevedorp en degradeert op eigen kracht.

Zaandam Zuid speelde woensdagavond tegen Vlug en Vaardig en won met 19-10. Pas op 13 juni komen de Zaandammers weer in actie.

WedstrijdTijd
Ereklasse DGroen Geel – SDO13-9
Ereklasse KKZ – DVO17-18
Hoofdklasse KKVZ ’23 – Antilopen10-14
Eerste klasseRoda Westzaan – Oosterkwartier12-13
Sporting Badhoevedorp – Furore15-11
Tweede klasseHaarlem – OKV16-13
Vierde KlasseZaandam Zuid13 juni
KZ verloor thuis van DVO. (Foto: Edwin Kleiss.)

Zondag 9 juni

Op zondag staat er, naast vier nacompetitiewedstrijden in het voetbal, alleen nog hockey op het programma.

Hockey

Voor de dames van de Kraaien is het een vrij weekend in de 4e klasse. Toch is het spannend. Plek twee, waar de Kraaien nu op staan, geeft recht op promotiewedstrijden. Nummer 3 Saxenburg staat echter maar één punt achter de ploeg uit Wijdewormer en speelt dit weekend nog een inhaalwedstrijd om op een gelijk aantal gespeelde wedstrijden te komen. Zondag speelt Saxenburg uit bij nummer 5 van de ranglijst Woerden. In de laatste speelronde op 16 juni is het Strawberries (8e) – Kraaien en Saxenburg – Thor (de huidige hekkensluiter).

De mannen komen deze zondag wel in actie, het is voor hen de laatste wedstrijd van het seizoen. De Zaanse nummer 7 van de ranglijst gaat naar Dopie in Delft dat nog om de titel speelt. Hun achterstand op koploper Westland is een punt. De Kraaien kunnen nog 6e worden maar spelen verder nergens meer voor.

WedstrijdTijd
3e klasse herenDopie – Kraaien12.45
De dames van de Kraaien wachten dit weekend in spanning af wat de concurrent doet. (Foto: Edwin Kleiss.)

Door: Edwin Kleiss. Foto boven: Haarlem – OKV door Ton van Ingen.