Waar de hockeymannen van de Kraaien rustig konden beginnen aan het tweede deel van de competitie stond voor anderen veel op het spel. De dames van ZV de Zaan maken nog kans op een vervolg in de Euro cup na winst op het Griekse Glyfada.

Voor de korfballers van Groen Geel lijkt het doek te vallen in de Korfballeague. Maar er waren nog veel meer sportploegen die in actie kwamen.

Dit zijn de sportuitslagen van het afgelopen weekeinde.

Zaterdag 9 maart

Handbal

De dames van HV Zaanstreek staan 5e van de zes ploegen in hun klasse. Er werd maar net verloren van de nummer 2.

WedstrijdUitslag
Dames zaal 2e klasseU.S. 3 – HV Zaanstreek22-20

Korfbal (Zaal)

Een klap voor Groen Geel. De ploeg uit Wormer dreigt te degraderen uit de Korfballeague. Zaterdag werd van de hekkensluiter KCC verloren waardoor Groen Geel nu op de laatste plek staat. En dat twee wedstrijden voor het einde tegen grote tegenstanders. Lees ook het verslag met reacties dat Dennis Dallinga voor ons schreef.

In de Overgansklasse speelde KVZ ’23, dat voor de voorjaarsvakantie de eerste overwinningen boekte, tegen de koploper.

KZ kwam pas op zondag in actie.

WedstrijdUitslag
KorfballeagueKZZon
Groen Geel – KCC14-21
Overgangs klasseKVZ ’23 – Die Haghe13-22
1e klasse DWeidevogels – Roda Westzaan22-22
2e klasse FSporting West – Furore24-17
3e klasse GStormvogels – OKV13-25
Purmer – Zaandam Zuid15-12

Rugby

Wedststrijden tegen Spakenburg worden niet op zondag maar zaterdag gespeeld. Zaandijk hoopte in het dorp de eerste punten te behalen in de tweede fase van de competitie. Dat lukte niet helaas.

WedstrijdUitslag
2e klasse noord (H)Spakenburg – Zaandijk30-0

Volleybal

Waar Zaanstad heren 1 vorige week verloor van de koploper speelden ze deze week als nummer 4 in de competitie tegen nummer 2 in Utrecht. Er werd verloren in de Domstad waardoor Zaanstad wederom een plekje zakt naar positie 5.

Compaen staat fier aan kop in de Eerste divisie en speelde tegen de nummer 4, Huizen. Ondanks het verlies is de voorsprong op nummer 2 Dordrecht (dat ook verloor) nog vijf punten.

Bij de dames speelden alle Zaanse ploegen tegen een tegenstander uit de top 5. Alleen Zaanstad dames 1 wist te winnen. De nieuwe stand van zaken zie je onder de uitslagen.

WedstrijdUitslag
Topdivisie heren BVV Utrecht – Merkala Zaanstad3-2
Eerste divisie heren BHuizen 2 – Compaen3-1
2e divisie dames CLuby Leython – Compaen3-1
Sovoco – Merkala Zaanstad2-3
Volevo – Merkala Zaanstad 23-1
Compaen heren 1.

Waterpolo

De dames van de Zaan speelden in het Sloterparkbad in Amsterdam tegen Glyfada uit Athene. Door de winst maakt de ploeg nog kans op een plek bij de beste vier in de Euro cup. 23 maart speelt de ploeg uit in en tegen Lille voor de laatste poulewedstrijd.

WedstrijdUitslag
Eredivisie herenZV de Zaan – ZPB21-10
ZV de Ham – ZPC Amersfoort8-16
Euro cup damesZV de Zaan – Glyfada14-10

Zondag 10 maart

Handbal

HV Zaanstreek heren 1 is verstoten van de koppositie en speelde zondag als nummer 2 tegen de nummer 5 in Rolde. Dat ligt helemaal bij Assen in de buurt. Gelukkig leverde de lange reis wel punten op.

WedstrijdUitslag
Heren zaal 2e divisieUnitas 2 – HV Zaanstreek25-27
De Zaanse handbalheren in Rolde.

Hockey

Nadat de Kraaien dames vorige week met een afgetekende 6-0 aan het vervolg van de hockeycompetitie begonnen was het deze week de beurt aan de heren. Ze stonden 10e en ontvingen nummer 2 Westland dat met de punten weer richting de ‘glazen stad’ reed.

WedstrijdUitslag
3e klasse herenKraaien – Westland1-4

Korfbal

KZ gaat de play offs waarschijnlijk wel halen in de Korfballeague, zondag wachtte eerst nog een bezoek aan de (mede) koploper in Friesland. Die krachtmeting leverde geen punten op voor de ploeg uit Koog Zaandijk. Volgende week is het KZ – Groen Geel. De Koogers zullen Groen Geel niet sparen, de punten zijn nog broodnodig.

WedstrijdUitslag
KorfballeagueLDODK – KZ18-14
Coach Tim Bakker van KZ loodst zijn ploeg naar de play offs.

Door Edwin Kleiss.