Sports Unlimited Retail, het moederbedrijf van Perry Sport, Aktiesport en Sprinter, is failliet verklaard. De Sprinter-winkel aan de Gedempte Gracht 89, blijft volgens het personeel in Zaandam nog minstens twee maanden open.

Sprinter in Zaandam is de opvolger van Aktiesport. De Perry-winkel aan de Westzijde 9 in Zaandam ging in april 2023 al dicht.

In totaal zijn er ruim 50 winkels van Sprinter (voorheen Perry en Aktiesport). De curator is op zoek naar een overnamekandidaat voor een eventuele doorstart.

In het afgelopen jaar werden de winkels allemaal omgezet naar Sprinter. Dat ging om ruim 50 winkels, in 2016 toen de keten ook al in problemen was, ging het nog om meer dan 250 winkels. Het personeelsbestand is in deze periode gedaald van 2.500 tot 1.100.

De eigenaar is ‘Sprinter Sports’ en valt onder de van oorsprong Spaanse International Sports Retail Group. Twee jaar geleden kon de eigenaar net aan een faillissement ontkomen, maar nu valt dus toch het doek. De winkels waren eerst eigendom van het Engelse JD Sports Fashion (na een faillissement in 2016) maar die deed het bedrijf in 2021 over aan het Spaanse bedrijf. 

Perry Sport in juni 2023 toen het werd verbouwd, in april 2023 ging de winkel dicht (De Orkaan)
Sprinter, 7 december 2023 (De Orkaan)

Door Piet Bakker. Bronnen: websites Sprinter en Sports Retail Group, RTL-nieuws, reactie personeel in Zaandam. Foto’s: De Orkaan.