Staatssecretaris Wiersma bezoekt ‘schuldenambassadeur’ Rai Leakat

Vanmorgen bezocht Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Auke Dennis Wiersma de markt in Wormerveer. Daar werkte hij mee in de foodtruck van SuriRai’s Rai Leakat. 

Leakat is ‘schuldenambassadeur’ voor de Rijksoverheid. Hij raakte zelf tijdens de coronacrisis in de problemen met zijn bedrijf Rai Entertainment. Daar komt hij stapje voor stapje uit, mede door er open over te zijn. Door zijn openheid hoopt hij anderen die in zijn situatie terechtkomen te inspireren hetzelfde te doen. Omdat er mensen zijn die willen helpen, maar dan moeten ze wel weten wat er aan de hand is. 

Tijdens het werkbezoek spraken Wiersma en Leakat met elkaar. Daarbij hielp de jeugdige staatssecretaris (we worden oud) een handje in zijn foodtruck. Wiersma kon zonder plaksnor en zonnebril over straat in Wormerveer. Hij werd niet herkend door de inwoners. Behalve natuurlijk door de immer messcherpe Michel Schermer die de foto’s maakte:

Michel Schermer
Deel dit artikel:

2 reacties

 • M. vd Poel

  Dus de messcherpe Michel Schermer ontdekte toevallig de Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Auke Dennis Wiersma. Wat een kul verhaal. Wiersma kon zonder plaksnor en zonnebril over straat in Wormerveer. Zegt genoeg over deze nietszeggende staatssecretaris, en het popiejopie verhaal op
  deze site.

  • De Orkaan

   Hoeveel staatssecretarissen zou jij herkennen M. vd Poel?
   En ja, natuurlijk was de messcherpe Michel op de hoogte van de komst van deze Auke. Dat is zijn verdienste en een kwaliteit (en een inspanning want hij stond er maar weer met z’n camera). De Orkaan was niet geïnformeerd, Michel wist het wel.
   We plaatsen dit ‘kulverhaal’ omdat het we belangrijk vinden (en wij zijn de baas van De Orkaan, hihaaaaa). Dat doen we niet omdat er een staatssecretaris de moeite neemt deze richting op te komen, maar wel omdat wat Rai Leakat heeft gedaan de moeite waard is. Popiejopie in je broekje, zouden we bijna zeggen.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *