Donderdag staking streekbussen

Aanstaande donderdag, 4 januari, rijden er waarschijnlijk geen streekbussen. De chauffeurs gaan staken nadat de coa-onderhandelingen met de werkgevers zijn mislukt. Vandaag loopt het ultimatum van de FNV af.

De FNV heeft een landelijke 24-uurs-staking afgekondigd om de werkgevers onder druk te zetten om tot afspraken te komen om de werkdruk te verminderen. Ook is de aangeboden loonsverhoging van 2% onvoldoende, de bond wil 3,5%.

De bussen van het GVB in Amsterdam rijden wel, die chauffeurs vallen onder andere cao.


UPDATE 2 januari 10:00

De Werkgevers Openbaar Vervoer hebben de vakbonden uitgenodigd voor een gesprek en gevraagd om de staking niet door te zetten. [Update van update: de oproep heeft niet tot afstel geleid]


“Ik ben geen coureur maar buschauffeur”. Met die leus vragen de buschauffeurs van het streekvervoer aandacht voor de grote werkdruk. Vandaag om 12.00 uur loopt het ultimatum af. Als werkgevers niet over de brug komen, wordt definitief gestaakt.

Chauffeurs willen gemiddeld elke 2 uur een mogelijkheid hebben om naar het toilet te gaan en na elke 4 uur een pauze van minimaal een kwartier. Ritten van 4 uur zonder plaspauze zijn nu al gebruikelijk volgens de FNV. Om dat te illustreren werd begin december een ‘ludieke’ Dixie-actie gevoerd waarbij bussen door een verrijdbaar toilet werd gevolgd.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *