Startup Zaanlands Lyceum: schoon werk! (filmpje)

De jeugd van tegenwoordig is helemaal gek geworden! Vandaag (zondag!) organiseerde vier stuks jongeren rond de Brandaris in Zaandam een zwerfvuil-estafette.

Als profielwerkstuk hadden de leerlingen van Havo 5 van het Zaanlands Lyceum een startup ‘Roadway Cleanup’ bedacht, waarbij het doel was om de wereld een beetje mooier te maken, te beginnen in het Peldersveld.

De organisatie was top: er werd vooraf aangeklopt bij bijna 400 deuren in de flat, er hingen pamfletten, er was koffie, thee snoep, limonade, vuilniszakken en…  uiteindelijk een tegenvallend aantal bewoners dat de prikstok uit de mouwen stak.

Dat laatste kon de sfeer niet drukken, en het resultaat was om over naar huis in De Orkaan te schrijven. En te filmen:

Wij zien de toekomt zonnig in. Thanasha, Joey, Nataniël en Milo… petje af!

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Peter Blokker

  Tegenvallend resultaat van bewoners die de prikstok uit de mouwen stak
  Ja vind je het gek dit moet ook alweer een Engelse naam hebben dus denken de bewoners het zal wel in Engeland zijn en dat is mij te ver weg,noem het ook straatje schoon vegen dan krijg je veel meer mensen mee, ik zou in ieder geval ook niet mee doen met zo’n on Hollandse naam

  • Merel Kan

   Deze leerlingen durven groot te denken: ook buiten Peldersveld en de Zaanstreek valt een wereld te winnen.
   Als de on-Hollandse naam jou in je stoel genageld houdt, dan is dat je recht.
   Maar ik zie in degenen die ervoor kozen om vanmiddag in weer en wind met prikstok een verschil te maken een voorbeeld dat ik veel liever overbreng op m’n kinderen.

 • Eduard

  Hulde aan de leerlingen die dit deden en de overige vrijwilligers. Beautiful endeavor, schönes Streben, beau effort, hermoso esfuerzo, mooi streven

 • Johnny

  Top actie en een mooi resultaat neergezet

 • Linda van ginkel

  Geweldig de jeugd die het voorbeeld geeft ook mijn neefje Joey op zijn verjaardag ben heel trots

 • Nicky075

  De geschiedenis herhaalt zich natuurlijk. Er is 2 jaar lang door vrijwilligers dagelijks vuil opgehaald in deze wijk (zelfs 2 rondes per dag) maar de boodschap lijkt bij de meerderheid niet aan te komen. Neemt niet weg dat dit soort acties en ook eigen initiatieven van buurtbewoners alleen maar te prijzen valt.

 • Freek Willem

  Heel goed Initiatief. Hopelijk doet dit goede voorbeeld volgen. Jammer dat er nu ook nog azijnpissers zijn die zich storen aan de Engelse term. Zielig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *