Station Wormerveer: geen licht maar zicht!

Klagen over NS/ProRail is volkssport nummer drie – na het weer, en lege wc-rolletjes -, maar eerlijk is eerlijk, hunnie doen ook echt weleens wat goed, en sommigen hebben daar oog voor!

Speciaal-verslaggever @ZoeyZoLeyena is zo iemand met een positieve blik.

Leentje wees ons per Twitter op het Programma Verlichting van ProRail, waarbij voor alle 410 stations in Nederland slimme LED verlichting wordt aangebracht. Wormerveer was gisteren aan de beurt:

Zicht

Er wordt pak ’em beet 66 miljoen euro uitgetrokken om voor 2022 te zorgen voor LED-lampen met beweging sensor, die dimmen als het station verlaten is, gerichter werken en zeer zuinig zijn. De stroomkosten zouden tot zeventig procent omlaag kunnen.

Door een betere toepassing van licht, zouden ook slechtzienden beter af zijn en dat is goed nieuws voor wethouder Gehandicaptenzaken Zaanstad Thijs de Lange*. Het licht wordt warm van kleur, gelijkmatig en beter toegepast.

*Nu Thijs, geheel onterecht, naast de landelijke ministerspost Gehandicaptenzaken heeft gegrepen, vinden wij dat hij minstens toegevoegd dient te worden aan de raad van Zaanstad.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *