Hij gaat ervoor!

Nah, oké… niet direct voor het presidentschap, maar wij sluiten niet uit dat dat zijn volgende stap is. Hij doet eerst een gooi naar de functie Minister van Gehandicaptenzaken.

Thijs uit Zaandijk kreeg een hersenbeschadiging door zuurstofgebrek tijdens zijn geboorte.

_____________________

Update: Thijs is het helaas niet geworden (geheel onterecht natuurlijk)

_____________________

De motorische stoornis die daar het gevolg van is, is hoorbaar en zichtbaar. Maar als je meer dan 30 seconden naar hem luistert, dan weet je dat dat niet is wat hem bijzonder maakt.

Thijs is welbespraakt, een goochelaar met woorden, hij is creatief, eigenwijs, intelligent, autonoom, en hij heeft een boodschap. Die brengt hij elke handicap voorbij.

Nu krijgt Nederland de kans dit juweel te leren kennen en van hem te leren in zijn functie als Minister van Gehandicaptenzaken. Thijs is een van de zes kandidaten die in aanmerking komen voor de ministerpost. Hij liet daarbij ruim honderd mededingers achter zich.

Als minister krijgt hij een fulltime jaarcontract bij KRO-NCRV, en hij krijgt tijd, podium en gelegenheid om een lans te breken voor de twee miljoen mensen in Nederland die een handicap hebben. Maar dan moet er natuurlijk wel op hem gestemd worden. Wij gaan dat vanzelfsprekend doen, en we zitten aanstaande maandag (17 juni) vanaf 21:15 uur voor de buis op NPO1.

Thijs rules! (tenminste, dat zouden we graag zien!)