Een jaar geleden hebben wij een halfslachtige poging gedaan om de camera-plaag in Zaanstad in kaart te brengen.

Door gebrek aan tijd (en de brug stond open en de kat at ons dossier op) schoot het diepgravende onderzoek, naar de exacte plekken en de ellende of juist de zegeningen van de ogen van Big Brother, erbij in.

Gelukkig beschikt De Monitor van KRO-NCRV over Jerry Vermanen. Hij gaat door waar wij afhaakten. Hij geeft voorbeelden van hoe het mis kan gaan met camera’s en hij stelt de vraag:

‘Ben jij wel eens onterecht in de problemen geraakt op basis van camerabeelden? Ken jij camera’s die op vreemde locaties hangen en waar je je van afvraagt waarom ze er hangen? Weet jij meer over de slechte beveiliging van beelden? Mail dan met jouw tip naar jerry.vermanen@kro-ncrv.nl.’

Help Jerry om onze klus af te maken en mail hem jouw bevindingen. Dan zoeken wij het blinde hoekje op de redactie weer op om een stukje onderzoeksjournalistiek naar de binnenkant van onze ogen te bedrijven. #trust

Weet jij er meer te vinden, mail ons dan (liefst met foto van de camera!) via deorkaan@gmail.com of meld het via Twitter, Facebook of onder dit stuk.