Gemeente Zaanstad plaatst vanaf vandaag op verschillende plekken in Zaanstad extra camera’s en verlichting. Samen met de vuurwerkvrije zones en extra inzet van beveiliging zouden deze maatregelen moeten zorgen voor veiligere feestdagen.

In het Kaaikhof in Assendelft, op het Trefplein in het Kalf en in Poelenburg komen de extra camera’s in de openbare ruimte tot en met 4 januari 2024. Daarnaast wordt op verschillende plekken extra verlichting aangebracht door de gemeente. Zaanstad wil hiermee vuurwerkoverlast en groepen rondhangende jongeren op deze plekken tegengaan. Burgemeester Jan Hamming laat via een persbericht weten:

We willen dat iedereen kan genieten van de feestdagen, daarom nemen we extra maatregelen. Er is niks feestelijks aan een gevaarlijke situatie met vuurwerk, en alle gevolgen van dien. We nemen maatregelen
om overlast te voorkomen en treden samen met politie en handhaving op, als iemand toch de fout ingaat. Zo proberen we de jaarwisseling voor iedereen feestelijk en veilig te houden.

De gemeente zet ook twee particuliere beveiligingsbedrijven in tijdens de jaarwisseling. Tussen 17.00 en 05.00 uur gaan deze beveiligers ‘flexibel aan de slag’. Ook politie en handhaving zijn extra aanwezig op plekken waarvan bekend is dat er regelmatig overlast is.

 Vanaf 1 december 2022 kan aan overlastgevers een ‘verblijfsontzegging’ worden opgelegd. 

Tekst: Redactie De Orkaan, Bron: persbericht Gemeente Zaanstad, foto: De Orkaan