SVB kan PGB’s niet verwerken, Zaanstad verlengt indicaties

De gemeente Zaanstad gaat alle indicaties voor een pgb die aflopen tussen nu en het einde van dit jaar verlengen tot 1 juli 2016. De maatregel is nodig omdat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) er niet in slaagt de aanvragen op tijd te verwerken.

De PGB-chaos heeft Zaanstad ook bereikt. Staatssecretaris Martin van Rijn, vorig jaar nog spreker bij de opening van het politieke jaar in Zaanstad, ligt hevig onder vuur omdat de Sociale Verzekeringsbank (SVB) problemen heeft met het tijdig uitbetalen van budgetten. En dus ook van het verwerken van het verlengen.

De gemeente:

Inwoners met een pgb en een aflopende indicatie in oktober, november of december 2015, krijgen deze maand een brief van de gemeente over de verlenging. Door problemen bij de Sociale Verzekeringsbank (SVB) lukt de SVB niet, om aanvragen voor verlenging van persoonsgebonden budgetten (pgb’s) in de laatste maanden van 2015 te verwerken. De gemeente wil voorkomen dat inwoners daardoor niet de zorg ontvangen die zij nodig hebben en heeft daarom besloten de pgb’s te verlengen.

Inwoners die eerder dit jaar al een PGB ontvingen dat doorloopt in 2016 hoeven zich ook geen zorgen te maken over hun budget in 2016. Dat wordt zoals afgesproken op tijd klaar gezet door de gemeente, zodat iedereen met een pgb volgend jaar de zorg kan blijven inkopen.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *