’t Kalf opnieuw ‘hotspot’ vuurwerkoverlast

Net als vorig jaar komen de meeste meldingen over vuurwerkoverlast uit de wijk ’t Kalf in Zaandam. Op zondagochtend 27 december waren er 57 meldingen in de wijk.

Op de tweede plek staat centrum Zaandam met 52, Rooswijk is derde met 42 meldingen.

Vanmorgen stond de teller op ruim 400 in de gehele Zaanstreek. Meldingen kunnen gedaan worden bij het Meldpunt. Op de kaart kan bekeken worden hoeveel meldingen per wijk er zijn.

In de Zaanstreek is het net als in de rest van Nederland sowieso verboden om voor 31 december 18:00 voorwerk af te steken. In Zaanstad geldt op 31 december bovendien een vuurwerkverbod in delen van ’t Kalf: bij ‘de Tref’, bij verzorgingstehuis Nieuw Groenland en in de fietstunnel tussen het Kogerveld en ’t Kalf.

Het Meldpunt is een initiatief van GroenLinks.

vuurwerkoverlast 27 december 2015 totaal

Deel dit artikel:

5 reacties op ’t Kalf opnieuw ‘hotspot’ vuurwerkoverlast

 1. triest schreef:

  Was dat het meldpunt wat een paar probleempjes had met de geloofwaardigheid ervan?
  Ik heb verder niet gekeken hoeveel klachten er voorgaande jaren waren, maar dit jaar is er overduidelijk een stuk minder vuurwerk in de maanden voorafgaand aan oud en nieuw dan voorgaande jaren.

 2. derk peeters schreef:

  1. Het Kalf GOUD
  2. Centrum Zaandam ZILVER
  3. Rooswijk BRONS

  Zoals uit bovenstaand lijstje valt op te maken is er een ‘gezellige’ competitie ‘vuurwerkoverlast’ gaande tussen de verschillende Zaandamse wijken. Dit is niet de einduitslag. Andere wijken kunnen nog een goede eindspurt inzetten. Er vallen geen prijzen mee te verdienen.

 3. De Orkaan schreef:

  Wij houden de score bij… inclusief tussenstanden…

 4. Erik Esteie schreef:

  Hier op het Hop knalt deze dagen ook wel eens wat, en soms lijkt het wel alsof de wereld vergaat en trillen er wat ramen. Het hoort echter bij het einde van de jaar en ik vind het geen reden om te gaan lopen miepen over vuurwerk overlast, laat staan gaan zeuren op een of andere website die niks toevoegt aan het echte leven.

Hier vind je onze regels

Reageren? Ja, graag!

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.