Tandartsen Groepspraktijk Westzijde nog steeds niet verhuisd

Na bijna 50 jaar willen de tandartsen, mondhygiënistes en assistentes (m/v) van Tandartsen Groepspraktijk Westzijde naar de overkant van de Westzijde naar één van de bovenste verdiepingen van de oude Verkadefabriek, schuin tegenover de huidige plek. Hoewel het nieuwe pand al een tijd klaar is voor gebruik, is de praktijk nog steeds niet verhuisd. 

De nieuwe Groepspraktijk Westzijde (die de naam dus niet hoeft te veranderen) krijgt op de nieuwe plek twee maal zoveel ruimte als in het statige gebouw Westzijde 79. Juni vorig jaar heeft De Orkaan hier ook al over bericht, maar de verhuizing heeft nog steeds niet plaatsgevonden. Volgens de oorspronkelijke planning had de verhuizing voor juni van 2022 moeten zijn afgerond. Later werd het uitgesteld naar september van dat jaar. 

De tandartspraktijk huurt de ruimte in de voormalige Verkadefabriek van Van Nek Vastgoed. Het is de verantwoordelijkheid van de eigenaar om bijvoorbeeld vergunningen aan te vragen. De aanvraag van Van Nek is vertraagd omdat nog niet alle benodigde documenten zijn ingediend, zo meldt de woordvoerder van de burgemeester. Met name op het gebied van brandveiligheid voldoet de aanvraag nog niet aan de gestelde eisen.

“We kunnen deze vergunning pas afgeven als alle juiste stukken zijn aangeleverd en akkoord zijn bevonden. Hierbij zijn we afhankelijk van de aanvrager.” 

We hebben geen reactie gekregen van verhuurder Patrick van Nek en Tandartsen Groepspraktijk Westzijde, ondanks onze pogingen om contact op te nemen.

Liever luisteren?

Foto: De Orkaan
Foto: De Orkaan
Foto: Chris Krijt (1955)
Foto: Han de Groot (Noord-Hollands Dagblad Krantencollectie)

Door Nick Boeske

Deel dit artikel:

Een reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *