Tennis-fusie en nieuwe sporthal in Wormer

In Wormer wordt aangestuurd op een fusie van de drie tennisclubs in het dorp: de Poelstars, de Spatter en TC Eendragt. De nieuwe club zou op het ijsbaanterrein of aan de Spatterstraat moeten gaan spelen.

Op de vrijkomende tennisparken moet woningbouw komen om de kosten van de fusie en verhuizing te kunnen dekken.

Ook wordt een nieuwe sporthal in Wormer gepland. De beste locaties zijn de Spatterstraat en in de buurt van korfbalvereniging Groen-Geel.

Als er getennist gaat worden op het ijsbaanterrein, moet dat ‘in combinatie’ met jeu de boules- en ijsbaanvereniging Nova Zembla.

Op 2 februari praat de gemeenteraad in Wormerland over het plan, na goedkeuring van de raad komt er een vervolgonderzoek. Kees van Waaijen, wethouder gemeente Wormerland:

“in dit vervolgonderzoek betrekken we de sportverenigingen en andere belanghebbenden, zoals de drie tennisclubs, Groen-Geel, WSV en Nova Zembla, nauw.

Dit traject kan alleen een succes worden als de tennisverenigingen fuseren en kostenneutraal kunnen worden verplaatst. Om dat te realiseren moeten we woningen bouwen op de huidige locaties van de tennisverenigingen, waardoor er geld vrijkomt om een nieuw tennispark te kunnen bekostigen.”

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Marieke Vriesenga

  Geachte heer van Waaijen,

  Graag wil ik reageren op de plannen voor tennisbanen op het ijsbaanterrein. Het gebied waar u dit wilt plannen is beschermd weidevogelgebied. De constante geluids en lichtoverlast die tennisbanen met zich meebrengen lijken mij zeer ongunstig voor de vogels en de bewoners van dit gebied. Zelf woon ik in de Mariastraat en zal hier ook veel overlast van gaan ondervinden. Ook zal ons huis in waarde gaan verminderen door een minder vrij uitzicht. Graag wil ik dan ook bezwaar maken tegen dit plan.

 • Dirk Jan Dirkmaat

  Geachte redactie,
  Helaas wordt ook dit stukje natuur door Wormer opgeofferd. En er is al zoveel lawaai en extra lichtinval van de enorme masten van WSV welke rondom de sportvelden staan. Deze bezorgen de buurt nu al veel overlast. Zodra de lampen aan gaan moeten wij onze gordijnen dicht doen.Er is veel te veel ‘restlicht’.
  Het kan toch niet waar zijn dat dit gaat gebeuren. Er is nog veel meer over te schrijven. Bij de bouw van het WSV complex is er goed met de buurt gesproken over allerlei zaken en er zijn afspraken gemaakt. Deze worden volop met voeten getreden.

 • Robert Mantel

  Geachte heer, mevrouw,
  Mooi dat er plannen worden gemaakt met als doel efficiëntie.
  Echter zoals anderen ook aangeven, het IJsbaan terrein ligt in een stuk natuur gebied. Ik weet nog de tijd dat de IJsbaan kwam er lichtmasten gestreken moesten worden na de winter. Dit uiteraard voor de vogels. Hierna kwam het nieuwe voetbal complex. Ik hoef u niet te vertellen dat hier het strijken van de masten een gepasseerd station is. Ik woon aan de noordzijde van de dorpsstraat, maar ook daar heb ik verlichting van de sportvelden. Dit stukje natuur heeft genoeg ingeleverd denk ik. Daarnaast zal de verkeersdrukte enorm toenemen. Ook dat geeft behoorlijke logistieke problemen in mijn ogen. Al met al een behoorlijke inbreuk voor dit gebied.Kortom, laten we een beetje zuinig zijn op dit stukje natuur en het laten zoals het nu is!!

 • Rob ter Veen

  Helaas , helaas de gemeente wormerland doet maar wat geen overleg met de burgers de klachten stromen binnen wij zijn ,de buren ven wsv 30 al meer dan een jaar bezig om de lampen te stellen , de gemeente doet ook niets wand het is uit de verorderingen gehaald dus wsv ga je gang en de buren ach daar moet je schijt aan hebben je zal toch sponser zijn van deze tokkie club ons woon plezier is aardig weg zo . Wormerland en wsv 30 bedankt…..

 • Geachte heer van Waaien, redactie en belanghebbende omwonende,
  Belanghebbende bij zo een groot project, lees: verandering voor de omgeving, horen daar de bewoners tegenwoordig niet meer bij? Niet dat het veel uitmaakt want de afspraken die met deze gemaakt worden, worden toch niet nageleefd.
  Er wordt door de gemeente gezegd dat Wormer groener moet worden en meer voor de dieren diversiteit moet doen, daarom wordt het parkeer terrein bij WSV ” verrijkt ” met 28 bomen en lage beplanting. Als we nu tennis banen met veel verlichting- en geluid overlast gaan aanleggen op 100 meter hemelsbrede afstand van het parkeer terrein bij WSV, waar is de gemeente dan mee bezig???
  Het aanrijden naar het WSV terrein is verplaatst van de dorpsstraat naar het wezenland, een juiste beslissing wat betreft de drukte op de dorpsstraat maar gaan we dat nu weer opstarten door een tennispark daar te maken?
  Kunnen er geen tennisbanen komen op het stuk grond in het industrie gebied aan de zaan aan de veerdijk? Daar heeft niemand last van het verkeer, het geluid van de ballen en het licht van de masten en wordt er geen natuur opgeofferd. Het is zomaar een idee hoor.
  Ik hoop dat de leden van de gemeente raad deze reacties ook tot zich nemen en eens goed overdenken wat er in Wormer gebeurt en gebeurt is met de burgers en de beloftes aan hun.

  • Martijn van Malsen

   Aanrijden door dorpsstraat is qua verkeersveiligheid geen optie, dus zullen de verkeersbewegingen over voorhoede en/of achterhoede moeten plaatsvinden middels brug(gen) over het water. Dus dwars door woonwijk en over huidige fiets- en wandelpad heen.

   Volgens de wethouder was woningbouw op die locatie uitgesloten ivm de locatie t.o.v. weidevogel gebied. Maar plan voor tennispark met in totaal 15 (meer banen dan nu, terwijl teruglopende leden mede aanleiding van fusie is) banen, waarvan aantal overdekt, lichtmasten en hoog winddoek vinden alle partijen volstrekt passend in de omgeving.

   Ik snap dat de verenigingen hoog inzetten, zou ik ook doen in hun positie, maar had van de raadsleden/wethouders verwacht dat ze ook aan de belangen van de omwonenden denken en die ook een stem geven.

   Tevens vind ik het opvallend dat partijen tijdens verkiezingstijd allemaal het groenste jongetje van de klas willen zijn, maar vervolgens bij het haalbaarheidsonderzoek alleen naar de optie kijken met het hoogste bedrag onder aan de streep en alle andere argumenten zo terzijde vegen.

 • Jelle Janswaard

  Een van de weinige stukjes natuur in Wormerland waar mensen nog rustig een wandeling kunnen maken. Waar de natuur zich nog in ruste zijn gang kan gaan. Waar omwonenden nog een zeldzaam stukje vrij uitzicht hebben. Dat moet behouden worden nietwaar? Als het aan de gemeente Wormerland ligt blijkbaar niet… Sport en verenigingen zijn uiteraard erg belangrijk in onze samenleving maar het faciliteren daarvan kan ook op een andere manier. Gooi bijvoorbeeld leegstaande panden plat om maar een optie te noemen.
  Ik zou het ten zeerste betreuren als dit plan wordt doorgezet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *