Texaco-station wordt Esso

Het tankstation van Texaco aan de Ducaatstraat 43 op bedrijventerrein Westerspoor in Zaandam wordt omgedoopt tot een Esso-tankstation.

In Nederland krijgen alle Texaco-stations een Esso-make-over.

In januari 2018 is de ombouw begonnen van alle Texaco-stations in opdracht van exploitant EG Group. Esso is een merk van ExxonMobil.

Belanghebbenden die het niet eens zijn met het besluit kunnen een bezwaarschrift indienen bij B&W van Zaanstad t/m 1 oktober 2018.

Foto: Google Streetview

Deel dit artikel:

14 reacties

 • Kees

  De texaco in krommenie is een tijdje geleden ook verbouwd naar een esso. In het verleden waren ze qua prijs vergelijkbaar met fieten. Nu wel een paar cent duurder…

 • Hoe veel in Nederland zijn er in totaal? Anders google ik het zelf wel de volgende keer graag debij zette deze info dank u dat is fijn

 • Egbert Visser

  Het is allemaal lood om oud ijzer, de benzineprijzen worden er echt niet goedkoper op !

 • Erik Esteie

  Benzinestations zijn zo 1999….

  Iedereen die een beetje verantwoord bezig is rijd tegenwoordig “skoon”

  Of tenminste minder vervuilend

  Misschien is een (elektrische) fiets een optie?

  • Jaap

   Nou Erik, iedereen ? Slechts 1,4 procent van alle personenauto’s in het totale Nederlandse personenautopark is een elektrisch of plug-in hybride voertuig hoor.
   En een elektrische fiets is een alternatief hoewel die ook niet schoon is.
   Wat dachten we van een gewone trapfiets ?

   • Erik Esteie

    Je hebt helemaal gelijk hoor Jaap, het was een komische noot van mijn kant en waarschijnlijk ben ik de enige die de grap er van in ziet 😉

    Maar om weer serieus te worden(een beetje dan)

    Stel nu eens dat morgen alles en iedereen(het kan niet, maar stel dat alles en iedereen) alleen nog maar electrisch zou (kunnen)rijden dan hebben we ook een probleem, zoveel stroom hebben we namelijk niet. En om eerlijk te zijn, ik denk ook niet dat het gaat lukken als we om de paar honderd meter een windmolen neerzetten, in heel Nederland, en dan overal waar maar een beetje ruimte is

    Sterker nog, ik denk dat we de hele Noordzee vol kunnen zetten met windmolens zodat er geen schip meer tussendoor kan varen, en nog zal het niet genoeg zijn….

    Iedereen in England, en Duitsland, en Belgie, en Frankrijk, enz, wil nl ook graag stroom om te kunnen reizen

    De oplossing?

    Op de korte afstand inderdaad de benen bewegen zonder electrische ondersteuning, maar als je meer dan 10 kilometer moet reizen….

    Op de langere afstanden zou dit misschien een oplossing kunnen zijn

    Drijvende kerncentrales

    https://www.parool.nl/binnenland/rusland-bouwt-drijvende-kerncentrale~a3478544/

    Plaats er een stuk of 10 voor de Nederlandse kust(misschien 20, of 30) en er is voor Nederland, misschien, genoeg stroom voor al onze problemen 😉

    Maar hoe dan ook, de tijd van verbrandings motoren heeft zijn langste tijd gehad

 • Bert Schaap

  Skoon? Geloel, in Belgie moet iedereen van de olieketels af op termijn. (Geen verplichting) En wat wordt er opgelegd door de overheid? Allemaal aan de gas c.v ketels.
  Nederland moet zich eens realiseren dat het milieu ophoudt 10 km voorbij Maastricht. Als gidsland is NL allang geen voorbeeld meer, ondanks dat de media ons dat willen laten geloven. Het grootste milieuprobleen in Nederland is de enorme overbevolking. Daardoor het o.a. het bebouwen van groene gebieden en natuur. Meer auto’s, meer co2, meer afval, Dit wordt buiten de media gehouden omdat dit “schuurt” tegen het immigratiebeleid van ‘groene’ partijen. Het blijft oorverdovend stil over dat onderwerp.
  Het blijft ietwat lachwekkend dat een landje als Nederland, wat de grootte heeft van een metropool zo groot als Moskou, alweer denkt een voortrekker te zijn voor een globaal probleem. En dat lossen we echt niet op met elektrische auto’s die op zichzelf al een milieuprobleem opleveren vergelijkbaar met kernenergie. Geen CO2, maar waar laat je de rotzooi NA gebruik.

 • hans van loo

  Overbevolking,een waar woord.De kern van het probleem,overal.

 • Egbert Visser

  Terwijl er in de vorm van waterstof een prachtig alternatief van olie is en uit de uitlaat komt alleen water !
  Onbegrijpelijk dat de regering op elektrische auto`s blijft inspelen.
  Als iedereen in Nederland elektrisch gaat rijden hebben we pas echt een probleem want waar halen we de stroom vandaan? Al bouwen we de hele Noordzee, Waddenzee en het IJsselmeer vol met windmolens dan nog wekken we veel te weinig stroom op om de auto`s te laten rijden.

  • Jaap

   Inderdaad Egbert,en het elektriciteitsnet is er ook lang niet op berekend.
   Hoeven we ’s winters niet meer te strooien, de wegen gloeien dan lekker op 🙂
   En dan zijn al onze huizen nog niet eens gasloos, dat moet tegelijkertijd ook nog even.
   Gaat hem nooit worden.
   Ik begrijp het ook niet echt maar weet wel dat er in deze zonne- wind energielobby heeel veel geld om gaat.

   • Erik Esteie

    Zonnepanelen, nog zoiets

    Mooie uitvinding, maar het zet geen zoden aan de dijk als we de transport problemen willen oplossen, het kost namelijk meer energie dan het oplevert

 • Eppie Veenstra

  Wanneer in friesland

 • Luttik

  In IJsland rijden alle OV bussen op waterstof en vissersschepen varen er op. Staat grote Shell waterstof fabriek. Ben er zelf geweest. Zelf gezien. Al zo’n 10 jaar geleden. Alleen vliegtuigen, nee die niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *