Tijdelijk wonen (Hemmes, Poelenburg, KZ) en zelfbouw (Watering)

Zaanstad gaat onderzoeken of tijdelijke woningbouw mogelijk is op Sportpark Poelenburg en het voormalige terrein van korfbalclub KZ.

Eerder maakte de gemeente al bekend dat ze ook op De Hemmes tijdelijke woningen wilde omdat reguliere bouw daar niet mogelijk was.

Daarnaast zijn er nog twee reservelocaties in beeld: het terrein van zwembad de Slag en langs de Zuidervaart in Poelenburg.

Wethouder Hans Krieger zegt in het persbericht van Zaanstad dat met tijdelijke woningen de lange wachtlijsten aagepakt moeten worden:

“Door uit te zoeken wat nodig is om tijdelijke huisvesting mogelijk te maken, verbreden we de manieren waarop we inwoners sneller aan een woning kunnen helpen.”

Ook wil de gemeente zelfbouw stimuleren, de grootste zelfbouwlocatie wordt De Vrije Watering in Poelenburg. In totaal komen dit jaar 84 zelfbouwkavels dit najaar beschikbaar in Zaanstad. Aanmelden als geïnteresseerde is vanaf nu mogelijk op www.devrijewatering.nl. (foto boven)

Woensdag 26 juni van 19.00 – 21.00 is in De Poelenburcht een inloopavond over het ontwerp-bestemmingsplan en de zelfbouwmogelijkheden voor De Vrije Watering.

Deel dit artikel:

Een reactie

  • Robert Koper

    Is het niet een beetje vreemd dat de gemeente nu met dit bericht naar buiten komt. Dit maakt geen kans van slagen met de nieuwe stikstof norm. Er zijn nu tientallen bouwaanvragen op hold gezet of geweigerd ivm de nieuw stikstof norm. Doe eerst hier wat aan want ik moet wel mijn brood hiermee verdienen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *