Tijdelijke fietsoversteek over Nauernaschevaart in Krommenie

Van september 2015 tot april 2016 komt er een een tijdelijke fietsoversteek over de Nauernasche Vaart tijdens de werkzaamheden aan de brug in Krommenie en de N203. Aanvankelijk was het plan om fietsers en bromfietsers via de Vaartbrug te laten omrijden.

Na het bekend worden van de plannen heeft onder andere de Fietsersbond gepleit voor een route die veiliger zou zijn en minder tijdverlies voor fietsers en bromfietsers zou opleveren. Volgens de bond was het een “onzalig” idee om fietsers 9 maanden lang die omweg te laten maken, het zou gevaarlijk en “hoogst oncomfortabel” zijn.

Ook tijdens de inloopavond van 26 mei is gevraagd of de provincie een andere oplossing wil zoeken voor de omleidingsroute zoals die gepland was. De provincie heeft gehoor gegeven aan deze bezwaren en deze alternatieve route gepland.

Op 24 augustus is er een informatieavond waarop de provincie de ontwerptekeningen toont en deskundigen vragen over het ontwerp, verkeersmaatregelen en uitvoering beantwoorden. De avond is in De Groote Weiver, Industrieweg 1a in Wormerveer. Van 18:00 uur tot 20:30 uur kunnen de plannen bekeken worden.

brug krommenie

In september begint het werk. In maart 2016 is er twee weken lang één rijstrook in plaats van twee beschikbaar per rijrichting.

Vanaf september 2015 tot april 2016 wordt de Vaartdijk afgesloten voor gemotoriseerd verkeer ter hoogte van de aansluiting met de N203. Nood- en hulpdiensten en (brom)fietsers hebben wel doorgang.

Met uitzondering van twee weken in maart 2016 blijft de Nauernasche Vaart ter hoogte van de brug in Krommenie beschikbaar voor de scheepvaart.

n203 groot

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *