Tijdelijke Zaanbrug gerepareerd

“Ik denk het wel” antwoordde één van de werkers aan de tijdelijke Zaanbrug op de vraag of de brug nu weer helemaal in orde was. Dat geeft hoop (en een klein beetje vrees).

Eén van de cilinders van de brug over de Zaan tussen Wormer en Wormerveer was kapot en werd de afgelopen dagen gerepareerd. De lekkende olieleiding zou nu weer 100 procent moeten zijn.

Vandaag werd de laatste hand gelegd aan het terughangen van onderdelen van de cilinder. Woensdag 19 oktober werd de cilinder uitgehesen en naar de fabriek gebracht voor reparatie.

Maandagochtend 24 oktober om 06.00 uur gaat de brug weer open voor autoverkeer. De scheepvaart kan vanaf 05.00 uur weer gebruik maken van de brug.

Tijdens de werkzaamheden gister en vandaag mochten er geen auto’s over de brug. Omrijden kon via de Ned Benedictweg (maar ook de Engewormer werd druk benut).

Voetgangers en fietsers konden wel over de brug (fietsers moesten afstappen en bukken).

Lees ook: Tijdelijke Zaanbrug woensdagavond dicht…

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Marcel Wijkstra

  Blij dat de brug weer open is voor automobilisten!
  Donderagochtendspits was het inderdaad ongewoon druk op de Bartelsluisbrug en leek het alsof vele Wormer werkers verrast waren door de sluiting, maar later leken de meesten toch hun weg wel gevonden te hebben naar de Clausbrug en kon de vakantierust weer terugkeren in de Enge Wormer.

 • Jan Betlem

  Dat zijn Wormerveerders, die langs de route wonen, het niet met je eens. Die vonden het tijdens de reparatie heerlijk rustig. Zo zonder het verkeer uit en naar Wormer was een verademing en de gedachte kwam naar voren of Wormer eens voor zijn verkeersafwikkeling moet gaan zorgen, desnoods door de Enge Wormer. Daar hebben veel minder mensen last van het drukke verkeer uit Wormer.

 • Bert Versteeg

  De brug heeft 2 cilinders dus je kan er donder opzeggen dat die 2e cilinder het vandaag of morgen ook begeeft dus wellicht was het verstandiger geweest ook die ander te vervangen.
  Het is net als met een koplamp van een auto, gaat er één stuk vervang de ander dan ook gelijk maar want die 2e gaat gegarandeerd ook kapot.

 • Dirk Schoonderbeek

  Het is een schande dat de nog steeds groeiende gemeente Wormerland niet zorgt voor een tweede ontsluitingsweg. Dat armoedige bruggetje bij de Bartelsluis is leuk voor fietsers, maar geen serieuze ontsluitingsweg. Niet meer van deze tijd dat de afwikkeling van hun verkeer door de bebouwde kom van Wormerveer plaats vindt. Steeds meer bedrijven maken plaats voor woningen in dit gebied. Dus steeds meer mensen worden geplaagd door verkeersoverlast. Zaanweg , Dubbele Buurt en Zuideinde zijn fysiek ongeschikt voor de verkeersdrukte. Ik hoop dat de ogen van onze bestuurders in de Gemeente en Provincie eens opengaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *