Tjeerd Pietersma PvdA-wethouder Wormerland

De leden van de PvdA in Wormerland moeten het coalitieakkoord nog formeel goedkeuren, maar een wethouder hebben ze al: Tjeerd Pietersma, nu nog raadslid in Zaanstad.

Het collegeakkoord van PvdA, VVD, POV en CDA “ligt binnen handbereik” aldus het persbericht van de PvdA. Er wordt nog gesproken over de verdeling van de portefeuilles.

Als alle partijen van hun leden groen licht hebben, zal het akkoord en de wethouder-benoeming aan de raad worden voorgelegd.

Pietersma (65) woont in Zaandam, en

“heeft een lange staat van dienst o.a. als bestuurder bij de vakbeweging, vele bestuurlijke functies bij de Grafische Bedrijfsfondsen en een korte tijd als leidinggevende van de beleidsafdeling Werk en Inkomen van de Gemeente Zaanstad. De combinatie van bestuurlijke en leidinggevende ervaring en zijn 8 jaar Raadslidmaatschap voor de PvdA in de Gemeente Zaanstad waarin hij diverse nevenfuncties vervulde maken hem tot een prima kandidaat.”

Kees-Jan Kindt blijft fractievoorzitter. Pietersma volgt als wethouder zijn partijgenoot Kees van Waaijen op.

Meer weten over Tjeerd Pietersma?

Deel dit artikel:

10 reacties

 • Jan de Vries

  Wormerland boft met Tjeerd. Een capabele bestuurder maar bovenal een aimabel mens.

 • Roland van Braam

  Zonder enige schaamte schuift een zogenaamde linkse PVDA aan om rechts beleid uit te voeren. Links lullen, rechts uitvoeren en dat alles voor het pluche.

 • Hans Dekker

  Waarom een wethouder van buiten Wormerland? Zijn er binnen Wormerland geen capabele leden van de PvdA te vinden die wethouder willen worden?

 • Fr. .Boers

  Tjeerd het is je gegund, wethouder te worden, Wormerland boft !

  Maar ik vind het jammer voor Zaanstad, een gemis .

  Tjeerd het gaat je goed, we gaan je missen.
  francine

 • evert hartog

  Ik ken Tjeerd als een degelijk mens met zeer veel dossierkennis, maar mis de warmte van een betrokken volksvertegenwoordiger. Bij de Peperstraat is hij met pek en veren weggestuurd. Wel wonderlijk dat een “links” bestuurder zoveel geld meekrijgt vlak voor zijn pensioengerechtigde leeftijd en daarnaast nog vier jaar lang een flink salaris opstrijkt. Hoeveel invloed hij daar zelf op heeft blijft onduidelijk. Het zou hem sieren af te zien van de ontslagvergoeding bij de FNV. De bond kan het geld beter gebruiken….Verder verwacht ik dat hij inhoudelijk een goede wethouder zal zijn.

 • Evert Hartog neemt Tjeerd de maat vanwege een ontslagvergoeding en schreef 17 mei dit op Facebook: “Ik ben twee keer ontslagen. Een keer door een reorganisatie en een keer om onduidelijke redenen. Beide keren kreeg ik een hoge ontslagvergoeding mee. Het was een weldaad. Kinderen waren al de deur uit, tijd voor bezinning. Ik had weliswaar enige zorgen omdat ik nieuw werk moest vinden, maar ik had ook mijn vrijheid teruggekregen. Wat een weelde!En genoeg geld om niet meer fulltime te hoeven werken.”
  Ik bedoel maar.
  Tjeerd is nu 65 jaar oud, en gaat er straks voor vier jaar stevig tegenaan. Ik wens hem heel veel succes in onze fijne gemeente.

 • Fred Blijestein

  Is hier soms sprake van een rupsje nooit genoeg?

 • Remco Doorn

  Als raadslid in Wormerland bevreemdt het mij alle informatie rond de coalitiebesprekingen te moeten lezen uit de krant. Zelfs de wethouderskandidaten zijn bij de pers eerder bekend dan bij de raad. Sterker nog: de wethouders schijnen al benoemd te zijn? Het zou de gesprekspartners sieren als de raad van Wormerland actief geïnformeerd wordt en er onderling wordt afgesproken wanneer wat naar buiten wordt gebracht, zodat de raad niet met gefronste wenkbrauwen de krant openslaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *