Toch geen eenrichtingsverkeer voor fietsers op Zaanweg

Ook fietsers zouden eigenlijk om moeten rijden als ze in Wormerveer uit de richting Zuideinde / Dubbelebuurt via de Zaanweg naar de Zaanbrug willen. Dat stuk is namelijk eenrichtingsverkeer geworden vanwege de werkzaamheden.

Maar ondanks de eenrichtingsverkeer-borden en de officiële omleidingsroute voor fietsers en scooters via de Edisonstraat, wordt die soep niet zo heet gegeten: uitgezonderd fietsers dus (boven).

De fietser moet wel op de rijbaan (onder) en wie via het Zuideinde komt aanfietsen, krijgt de indruk dat het toch eenrichtingsverkeer voor iedereen is en dat je de Warmoestraat in moet (foto daaronder). Ook op de site van de provincie wordt de omleidingsroute voor fietsers nog aangegeven.

Het eenrichtingsverkeer geldt tot 15 juli. In het weekend van vrijdag 15 juli t/m zondag 17 juli is de hele Zaanweg gestremd ter hoogte van de tijdelijke brug. In dit weekend wordt het kruispunt bij de tijdelijke brug aangelegd en worden de verkeerslichten getest. Vanaf 18 juli, als de tijdelijke brug is aangelegd en in gebruik wordt genomen, verandert de verkeerssituatie opnieuw. Verkeer kan dan vanuit de Dubbelebuurt wel de tijdelijke brug oprijden, maar mag niet meer rechtdoor richting de Stationsstraat

Niet alleen het eenrichtingsverkeer is van de baan, ook het parkeerverbod geldt kennelijk niet meer.
Deel dit artikel:

6 reacties

 • Bert Versteeg

  Geld ook voor brom- en snorfietsen !
  Met name fietsers hebben een hekel aan omrijden dus stel dat er ook voor ( brom-, snor-) fietsers éénrchtingverkeer was ingevoerd dan gaat 90% van deze wegebruikers gewoon over het trottoir !
  Maar inderdaad mogen ze de bebording hier en daar wel aanpassen.

 • Zaanstad is nooit erg sterk geweest in bebording, maar er zijn gemeentes die het nog veel erger maken. In Woerden kwam ik een fietspad tegen dat verboden was voor….fietsers.

 • Amber vd Ben

  Zelf vind ik het als automobilist het best gevaarlijk voor de fietsers dat ze er wel mogen fietsen. Omdat de weg al niet breed is. Dit gaat geheid voor ongelukken veroorzaken.

  • Maut Boshart

   Als dit gevaar dreigt, stel ik voor dat automobilisten dan maar omrijden.

   • Bert Versteeg

    Maut, dat deed ik al.
    Het is veiliger om met de auto via de Wandelweg en de Stationsstraat te rijden.
    Op de fiets rijd ik regelmatig over de Zaandijkerweg, Zuideinde, Dubbele Buurt en Zaanweg maar de scherpe bochten bij de Dubbele Buurt tussen slagerij Raa en cafe Sman zijn gevaarlijk en ik heb daar regelmatig bijna ongelukken gezien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *