Toch taxistandplaats bij Stadhuis (UPDATE: eigenlijk dus niet)

Zaanstad gaat taxi’s toestaan op het busstation onder het Stadhuis. Door het afschieten van het Cultuurcluster is de taxistandplaats aldaar ook niet gerealiseerd. Taxi’s staan nu ver weg op een terrein langs de Stationsstraat, hoek Provincialeweg.

Eigenlijk zou het tot 2024 duren voordat er een nieuwe plek zou komen dichtbij het station. In september beloofde wethouder Gerard Slegers dat hij z’n best ging doen om toch een plek voor taxi’s bij het station te realiseren.

Na overleg met de taxi-branche, politie en Connexxion is het dus toch gelukt. Slegers had het over één plek.


UPDATE: de woordvoerder van wethouder Slegers zegt dat de verandering is dat taxi’s nu in en uit mogen rijden om bijvoorbeeld gehandicapten of mensen die slecht ter been zijn af te zetten en op te halen. Er komt geen vaste plek, en zeker geen twee zoals chauffeurs gevraagd hadden. Maximale wachttijd is 10 minuten. Het is ‘afgestemd’ met chauffeurs, die overigens niet allemaal akkoord waren met het plan. Bij het overleg in september zei Slegers al dat mensen die in het bezit waren van een invalidenpas al gewoon gebracht en gehaald konden worden.


Het verkeersbesluit wordt gewijzigd, de nieuwe tekst:

“busstation onder het Stadhuisplein is gesloten voor alle verkeer uitgezonderd bus, taxi’s, gehandicaptenvervoer en expeditie Stadhuis.”

Eerder stond er dit:

“busstation onder Stadhuisplein is gesloten voor alle verkeer uitgezonderd bus, gehandicapten vervoer en expeditie Stadhuis.”

Wanneer de nieuwe borden er komen is nog niet bekend. Het verkeersbesluit is bekend gemaakt op 22 oktober. Daarna is er 6 weken de tjd voor bezwaren.

Deel dit artikel:

3 reacties

 • Marcel van Kampenhout

  De uitdaging is nu, in één keer de juiste borden met een correcte en correct gespelde tekst te plaatsen. Gezien de vele eerdere missers in Zaanstad ben ik hierover niet optimistisch… Ik zou willen zeggen: “Ambtenaren, verras me!”

 • Erik Esteie

  Word met het verplaatsen van de taxi staanplaats ook gelijk het probleem van de minder validen aangepakt

  Maw, komt er voor deze mensen nu ook een plek om te parkeren als zij het stadhuis willen bezoeken?

  Of moeten zij nog steeds via een obscure/onbegaanbare achter ingang..

 • Erhan Atalay

  Waar ging het nou ook alweer om ? 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *