Achtendertig keer, zo vaak werd het Ambiance IJmond Topspin Toernooi al gespeeld bij T.V. Westzijderveld in Koog aan de Zaan. Met dit jaar het EK Voetbal als thema en een on-Zaanse prijzenpot, zal editie negenendertig misschien nog een tikje specialer worden dan zijn voorgangers. Tussen 16 en 23 juni moet het gaan gebeuren.

‘We hebben al meer dan tweehonderd aanmeldingen staan’, reageert Nikita Willems, een van de organisatoren van het toernooi. ‘Dat is voor de Zaanstreek gewoon best veel. En wat er dit jaar gewoon heel erg uitspringt is dat we voor zowel de hoogst geklasseerde heren en de hoogst geklasseerde vrouwen een prijzenpot van € 500 cash hebben.’

De optie om serieus geld te verdienen met een tennistoernooi dus.

‘Dat is in de Zaanstreek al heel lang niet voorgekomen’, licht Willems trots toe. ‘We proberen hiermee de hogere categorieën naar de reguliere toernooien te trekken. Speelsterkte 5, misschien 4, doet wel mee, maar wij proberen hiermee ook de 3’tjes en de 2’tjes aan te trekken.’

En dan is er dus ook nog dat EK-thema. Geen kantine-TV’tjes, maar grote schermen voor de tennissers en hun publiek, dat stiekem toch ook heel graag een blik op Oranje wil werpen. ‘We maken er gewoon één groot Oranjefeest van. Met vrijdagavond als klapper, dan is onze feestavond.’ Mooi, aangezien Oranje dan tegen Frankrijk speelt.

Voor de tennisliefhebbers is er tot zondag 9 juni nog de mogelijkheid tot aanmelding via de toernooipagina van de KNLTB.

“We hopen de 230 aanmeldingen aan te tikken”, aldus Willems. En wat als je geen tennis-, maar wel voetballiefhebber bent? “Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom!”

De crew van het Topspin tennistoernooi bij T.V. Westzijderveld.

Door: Hugo Heinen. Foto: Nikita Willems.