Treinstoring Amsterdam opgelost, ochtendspits met kortere treinen

ProRail en de NS melden dat de treinstoring die Amsterdam CS heeft getroffen de hele nacht zou duren. Er reden geen treinen van en naar Amsterdam, Schiphol Airport en stations in de omgeving na een grote sein- en wisselstoring.

Reizigers werd aangeraden om “zelf naar opties te zoeken om thuis te komen.”

De storing begon rond 19.00 uur met een grote storing in de besturingssystemen. De gevolgen hiervan zullen “zeker de rest van de dag duren” aldus de NS. Mensen wordt aangeraden om bijvoorbeeld een lift te regelen via #treinpoolen op Twitter. De NS:

“Voor gestrande reizigers die als gevolg van de situatie niet op eigen gelegenheid verder kunnen reizen worden oplossingen gezocht. Aan reizigers die nog op stations wachten, biedt NS waar mogelijk gratis koffie en thee aan. Ook kunt u waar mogelijk gratis gebruik maken van toiletten op stations.”

UPDATE: Om 4.00 vannacht meldde de NS dat de storing was verholpen:

“De storing in de besturingssystemen van het treinverkeer rondom Amsterdam is verholpen. Dat betekent dat de treinen vandaag in de normale dienstregeling kunnen starten. Doordat misschien nog niet alle treinstellen op de juiste tijd op de juiste plek kunnen zijn, kan uw trein korter zijn dan normaal. Houdt u dus nog rekening met mogelijk extra drukte.”

Deel dit artikel:

2 reacties

 • hans van loo

  Zoek het maar uit,onze excuses voor het ongemak.
  Het is niet de eerste keer en ik vrees, gelet op de herhalingen van dergelijke storingen, ook niet de laatste keer.

 • nico

  Ik zat in zo n trein die niet reed. Het kon 10 min duren maar ook 4 uur.
  Daar heb je wat aan
  Eindelijk reed hij van Hoorn weg maar niet in de richting die het bord aangaf. Nog te beroerd om voor het vertrek dat aan de passagiers te vertellen. Uiteindelijk een dure taxi moeten nemen.
  Wat een waardeloze communicatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *