Trottoir bij wooncentrum Saenden eist slachtoffers

De bestrating bij het ouderencentrum Saenden (Zorgcirkel) en de flat Groenland aan Nova Zembla (Zaandam) is in slechte staat. De afgelopen periode zijn minstens twee ouderen ernstig ten val gekomen.

Harrie van der Laan, fractievoorzitter van de Partij voor Ouderen en Veiligheid vraagt wethouder Gerard Slegers (CDA) dringend (Van der Laan schrijft DRINGEND) actie te ondernemen.

Van der Laan vreest dat er nog meer ouderen in de lappenmand verdwijnen (“of misschien erger”) als de bestrating niet wordt aangepakt (“trottoirtegels liggen schots en scheef”), het is volgens hem “een gevaar voor ouderen die slecht ter been zijn.”

Afgelopen vrijdag (24 december), zo schrijft de POV, is een:

“oudere meneer uit Saenden verschrikkelijk gevallen over de scheve tegels bij zorgcentrum Saenden in Zaandam. De val was zo ernstig dat de ambulance gebeld moest worden om zich over meneer te ontfermen. Al eerder is een ouderen vrouw daar eveneens gevallen, zo ernstig dat zij eveneens met de ambulance is opgehaald en twee maanden plat in bed heeft moeten verblijven.”

Van der Laan wil “zo snel als mogelijk een reactie van het college (de wethouder openbare ruimte) binnen welke termijn dit probleem opgelost gaat worden.”

Foto’s uit de vragen van de POV.

Deel dit artikel:

4 reacties

  • De Gemeente aansprakelijk stellen voor achterstallig onderhoud met zwaar letsel tot gevolg. Moet je kijken hoe snel er dan actie wordt ondernomen.

  • Er zijn wel meer stoepen die wel een onderhoud buurt mogen hebben betalen nog gemeente belasting

  • Sam Huisman

    Er was daar een keer een sinkhole, een groot gat in de stoep. Ik had er een kliko op gelegd. Dat is toen binnen een paar uur na melding allemaal opgelost door de gemeente. Het hele trottoir is daar niet zo best onderhouden, nee…ik hoop dat er niet meer slachtoffers vallen…

  • Rob Wolvers

    Ik zou eerst advies vragen aan een deskundigenbureau, dat advies vervolgens aan de kant schuiven en vervolgens de verantwoordelijkheid neerleggen bij voetgangers door fliebertjes langs de stoeprand te plaatsen. Schijnt elders ook te werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *