De firma Media-Regio heeft het goede met ons voor. Wat heet, het aller-, allerbeste zelfs. Want in het aalgladde proza dat oplichters moeiteloos uit hun mouw schudden, en niet gehinderd door enige kennis van de Nederlandse taal, wordt de hebzucht van de nietsvermoedende consument tot onweerstaanbare hoogte geactiveerd.

Vanuit Kl.veen wordt gemeld: “Zoals u ongetwijfeld in de media vernomen heeft, viert onze firma MEDIA-REGIO haar 25 jarig jubileum. In de laatst jaren is ons bedrijf sterk gegroeid en ver over de grens bekend geworden. Ter gelegenheid van ons jubileum hebben wij besloten in samenwerking met de bedrijfsleiding van Media TV, één van onze hoofdsponsoren en meest succesvolle leverancier voor consumentenelektronika…”

Die groei is ook te zien in de kop van de brief en het logo, want daarin is al sprake van Media-Wereld.

Een blikje goulashsoep
Ter verhoging van de feestvreugde wordt in “de meest succesvolle regio’s in Nederland” een grote verloting gehouden. “In of in de buurt van 1531 Wormer”. Daar worden – hou je goed vast –  250 Tablet-PC en digitale Camera’s uitgereikt. “Iedere Gast, vooraf bepaald door middel van een loting, ontvangt als dank voor zijn vertrouwen, GRATIS een Tablet-PC en een digitale Camera van hoge kwaliteit.” En alsof dat niet genoeg is dan krijg je ook nog een “goed gevulde boodschappen met alles erop en eraan”.

Willem Molema onthult op de website Prachtig Pekela met welke boodschappen hij werd verrast:

“Thuis gekomen maak ik het doosje open en moet hardop lachen. De inhoud bestaat uit een blikje goulashsoep, een blikje mandarijntjes op sap, een pakje niet te vreten Emsland schwarzbrot, een fles Spaanse wijn en een zakje ‘nudeln’. Toegegeven, er is maar een artikel over tijd, de houdbaarheidsdatum van de mandarijnen op sap is december 2010.”

Alle aanwezige paren/echtparen krijgen extra op alle andere aanbiedingen “kostelos een waardevolle premie in form van een Marken-koffiezetapparaat t.w.v. € 298”. Maar dan moet je je wel  à € 1,30 per gesprek aanmelden voor de bijeenkomst. Als je het nummer belt, krijg je niet de jubilaris aan de telefoon om die hartelijk te feliciteren, maar een office service.

Waarschuwing tegen oplichting
Als je via internet wat meer wilt weten over Media-Regio en je voert de naam in, dan krijg je waarschuwingen tegen oplichting. Tot ver over de grens van Kl.veen. De Fraude helpdesk adviseert, naar aanleiding van vergelijkbare brieven van palingrokerij Visser en de organisatie van koffiefeesten, om het in de brief genoemde telefoonnummer niet bellen, omdat er hoge kosten aan verbonden zijn. “Er zitten oplichters achter die hopen zoveel mogelijk geld afhandig te kunnen maken.”

Hieronder de brief:


gefeliciteerd

Een bijdrage van Jaap de Jong.