AZ gaat het trainingscomplex in Sportpark Kalverhoek uitbreiden met een herstelruimte en een rustruimte. Begin mei werd voor deze uitbreiding aan het pand aan de Zuiderweg in Wormerland vergunning verleend.

AZ gebruikt het complex, dat door Louis van Gaal in de zomer van 2016 werd geopend, voor trainingen van alle teams. Jong AZ speelt er thuiswedstrijden in de Eerste Divisie. Woordvoering van de Eredivisieclub spreekt over een mooie aanvulling van het gebouw:

‘Het nieuwe deel is niet alleen voor het herstel van geblesseerde spelers maar ook voor overige spelers om te herstellen van wedstrijden. Ook komen er rustruimtes voor overdag. Tussen trainingen door kan daar ontspanning worden gevonden. Spelers trainen vaak tweemaal per dag en de tijd er tussen willen we beter benutten.’

Situatie van de nieuwbouw aan het AZ complex. Het betreft het blauw gekleurde deel.

De verbouwing is voor het najaar van 2024 gepland. Belanghebbenden kunnen tot half juni 2024 nog een bezwaarschrift indienen bij de gemeente Wormerland.

Door: Edwin Kleiss. Bron: Gemeenteblad Wormerland, woordvoerder AZ, en tekeningen van de aanvraag tot vergunning. Foto: Voetbal Varia.