Uitzwaaiers en nieuwkomers in raad Wormerland

Zes raadsleden in Wormerland nemen vanavond afscheid van de raad. Daaronder ook nestor Ronald Hendriks, zijn partij VLW deed niet mee aan de verkiezingen.

Daarnaast nemen Carmen Ton-Betjes (POV), Fred Sanders (VVD), Frans Stoop (GL) en CDA’ers Albert Stol en Marlies Holdener afscheid.

Vanavond vanaf 20.00 uur is de raad ook online te volgen. Op woensdag 30 maart 2022 zal in een bijzondere raadsvergadering de nieuw gekozen gemeenteraad worden geïnstalleerd.

De POV komt met 5 leden in de raad: Gianni Hoovenstat, Maarten Haalboom, Alie Smit-de Ridder, Jacco Hendriks en Klaas Luttik. Lijsttrekker Gianni Hoovenstat en Jacco Hendriks zijn nieuw. Carmen Ton-Betjes neemt afscheid, zij stond 6e op de lijst.

De VVD krijgt 4 raadsleden: Rolf van Wanrooij, Yvonne de Boer-Kocx, Martijn Doorenbos en Gerard Rozemeijer. Daarvan zijn Yvonne de Boer-Kocx en Gerard Rozemeijer nieuw. Raadslid Fred Sanders neemt (voorlopig) afscheid, als één van de raadsleden doorschuift als wethouder, komt hij opnieuw in de raad.

GroenLinks ging terug van 4 naar 3 zetels. Raadslid Frans Stoop valt voorlopig af (hij staat 4e op de lijst). Karen Schoonheim, Elly Fens en Remco Doorn blijven.

De CDA-fractie wordt vervangen, Albert Stol (6e op lijst) en Marlies Holdener (7e) keren niet terug, Jeroen Schalkwijk (nu wethouder) en Leroy Meerhoff vormen de nieuwe fractie.

Bij de PvdA blijven Kees Kindt en Monique Klootwijk in de raad. Dat geldt ook voor Hans Kramer (D66)

Foto boven: v.l.n.r. Stol, Holdener en Stoop, onder Sanders, Ton-Betjes en Hendriks.

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *