Vaag verhaal: bouw Volkspark-bruggetje stilgelegd

Bij De Orkaan proberen we elke dag weer topprestaties te leveren, het naadje van de kous te weten te komen en dat door te geven aan jou – ja jou! -.

Vandaag geven we toe dat we daar niet altijd in slagen.

Al maanden (twaalf weken!) is het Volkspark niet te bereiken vanaf de kant van de Parkstraat en vice versa omdat de brug gesloopt is. Daarna werd het werk stilgelegd en het bleef stil. Waarom de brug niet wordt opgebouwd mag Joost weten, en omwonenden klagen steen en been.

Wij mailden de woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Gerard Slegers met de vrij concrete waaromvraag en daarop ontvingen we het volgende antwoord:

‘Zaanstad en de aannemer liggen niet geheel op een lijn aangaande de wijze waarop uitvoering wordt gegeven aan dit project.’

Vervolgens belden we aannemer Rob van den Berg. Op het waarom van het stilleggen wilde hij niet ingaan. Dat vindt hij aan de gemeente. Wel meldt hij:

‘Alles ligt stil. Alles staat daar maar te staan. We hebben jaren en jaren ervaring en weten gerust wel hoe we een brug moeten bouwen. We beginnen liever vandaag dan morgen!’

Op de vraag aan de gemeente wanneer de oplevering wordt verwacht werd niet ingegaan.

volkspark brug 1

Op deze foto van Alyt Postma zie je dat er niks gebeurt

volkspark brug 2

Ook op deze foto van Alyt Postma gebeurt er helemaal niks…

volkspark brug 3

Heel misschien raad je het al: er gebeurt noppes op deze foto van Alyt Postma

Omdat er op de foto’s van Alyt Postma nul komma nul nada gebeurt, besloten we zelf maar een foto te nemen. Helaas, ook aan de andere kant van de brug gebeurt er niks (al zien we een fietser, maar die had niks met de brug te maken)

parkstraat

Niks dus.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Wendy Kind

  Nou ja zeg, voor fietsers en wandelaars is dit een belangrijke doorgaande route. En dan halen ze de brug weg, en dan gebeurt er niks en dan zegt niemand wat er nou aan de hand is. En ook niet hoe lang dit nog gaat duren. Ik wil bijna zeggen: van onze belastingcenten. Raar beleid, gemeente Zaanstad!

 • Herman Aartsen

  Kennelijk was er voorkennis. Op het gele bord staat alleen een ingangsdatum van de stremming. Kan dus jaren duren ala de sluis.

 • Harry van Nek

  Over een nieuwe grotere (Wilhelmina) sluis hebben ze 50 jaar gedaan.

 • Pieter van Eendenburg

  Ondertussen worden er tijdens de bouw van de brug wekelijks in de Valk en Parkstraat extra metingen gedaan of er eventueel funderings zakkingen zijn….
  Nogal wat voeten in aarde zo’n bruggetje…

 • Bert Versteeg

  Weet de Orkaan toevallig ook waarom dat vrij nieuwe bruggetje is gesloopt?
  Tot een paar jaar terug lag er een leuk houten ophaalbruggetje dat plaats moest maken voor het nu gesloopte betonnen bruggetje.
  Zonde van onze belastingcenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *