Supermarktketen Albert Heijn heeft een nieuw cao-akkoord bereikt met de vakbonden CNV en FNV voor de distributiecentra. De medewerkers krijgen een loonsverhoging van 10%. Hiermee lijkt een einde te komen aan de lege schappen en de acties bij het distributiecentrum in Zaandam.

De nieuwe cao bevat niet alleen een loonsverhoging met terugwerkende kracht vanaf 15 april 2023. Het behoud van de 100 procent toeslag voor werken op zondag en seniorendagen voor zowel huidige als nieuwe medewerkers is ook opgenomen. Daarnaast zijn er afspraken gemaakt over het creΓ«ren van extra vaste banen en het uitbreiden van contracten voor parttimers. De nieuwe cao heeft een looptijd van een jaar.

Hoewel er nu een akkoord is bereikt, betekent dit nog niet dat er definitief geen nieuwe stakingen meer komen. De leden van FNV en CNV moeten nog instemmen met het resultaat van de onderhandelingen. Omdat de belangrijkste eisen van de stakers nu wel zijn ingewilligd, verwacht het CNV wel dat er goedkeuring komt.

Eind april werd er ook gestaakt door personeel van het distributiecentrum in Zaandam, gelegen aan Hoofdtocht 1 op bedrijventerrein Westerspoor. Wij namen een kijkje en vroegen waarom er gestaakt werd.