Vandaag was ik tot 15.30 uur geen hoofdredacteur. Die functie werd overgedragen aan twee meiden van de Tamarinde. Tijdens de tiende editie van ‘Baas van Morgen’ een initatief van organisatie JINC, mochten door de Zaanstreek jongeren de plaats innemen van grote bazen.

Dat was spannend want we kenden Ceylin en Dénally niet. 

Vooraf had ik in een vriendenboekje gelezen dat ze twaalf jaar oud zijn, dat Ceylin van kickboksen houdt, bij de politie wil en grappig is (maar dat laatste had ze doorgestreept, wat ik best grappig vond:-)). Dénally wordt later piloot, ze doet aan wedstrijddansen en houdt van gym. 

De ‘dag’ zit er nu op en we missen ze al. Wát een leuk stel!

Slim, stoer grappig en lief. Of ze hun droom om politie/piloot te worden opgeven? Ik vrees van niet. Maar mochten ze ooit van koers veranderen dan kunnen ze zich melden bij het Oog van De Orkaan. 

De hoofdredacteuren-voor-een-dag maakten zelf een verslag, een podcast en ze gaven mij opdracht een impressie te filmen. Waarbij ze zelf de voice-over in wilden spreken. En wie ben ik om dat mijn bazen te weigeren?

Merel Kan


Wij zijn de baas van morgen!

Vanmorgen om acht uur mochten we op school zijn. Daar maakten we kennis met Merel Kan van De Orkaan waar we de baas van zijn. Er werden meerdere bazen opgehaald door verschillende bedrijven en we maakten een groepsfoto.

Door: Ceylin en Dénally

Vanaf school reden we naar de oude Koekfabriek van Verkade. Daar gingen we ontbijten en tussendoor speelden we een kennismakingsspel. Ook versierden we een koekje voor de ander. Dat werd daar afgebakken. Toen gingen we naar De Orkaan.

We kregen een rondleiding van Merel en zijn daarna met Silva aan de slag gegaan met de podcast over ons.

Na de lunchpauze waren we bij de opname van een week-podcast waarbij wij de onderwerpen hadden mogen kiezen.

Daarna gingen we de stad in om bij Bristol foto’s te maken. Toen we terugkwamen schreven we dit artikel en spraken we de Voice-over in. Ook maakten we zelf nog wat filmpjes.


Jinc organiseert dit initiatief voor jongeren uit wijken met een sociaaleconomische achterstand. De jongeren krijgen op deze dag de kans om waardevolle ervaring op te doen en hun netwerk uit te breiden. 

Door Ceylin en Dénally en een beetje Silva Honig en Merel Kan