Guus van den Berg wordt waarnemend gemeentesecretaris van Zaanstad. Jan van Ginkel vertrekt officieel op 1 mei maar is sinds de aankondiging van afscheid op 13 april “in gezamenlijkheid”, kennelijk niet meer actief.

Bij de gemeenteraad van 20 april zat directeur Sandra Tax als waarnemer bij de raad. Nu keert oudgediende Guus van der Berg terug.

Van den Berg begint half mei als waarnemend algemeen directeur / gemeentesecretaris van Zaanstad. Hij vervult daarmee tijdelijk de vacature die is ontstaan door het vertrek van Jan van Ginkel aldus een een persbericht van de gemeente.

Van den Berg was van december 2006 tot 2010 al eerder gemeentesecretaris van Zaanstad. Van 2010 tot heden is Van den Berg provinciesecretaris / algemeen directeur bij de provincie Friesland waar hij binnenkort afscheid neemt.

Op de detailfoto hierboven (gemeentearchief) staat Van den Berg verscholen tussen wethouders Piet Keijzer van de SP en Harm Jan Egberts (toen nog PvdA) in de Koekfabriek van de voormalige Verkadefabriek.

Het volledige gezelschap staat op de foto heleaam boven, v.l.n.r.: de heer J.F. Luiten (PvdA), de heer R.J. Linnekamp (GroenLinks), mevrouw C.M.M. Noom (PvdA), burgemeester Geke Faber, de heer R.C.Th. Ootjers (CDA), de heer Piet Keijzer (SP), de heer Guus van den Berg, gemeente secretaris, de heer Harm Jan Egberts (PvdA).