Van Waaijen nr. 1 bij PvdA Wormerland – alle lijsttrekkers bekend

Wethouder Kees van Waaijen wordt lijsttrekker voor de PvdA in Wormerland. Van Waaijen wil in de komende periode opnieuw van het college deel uit gaan maken. Voor van Waaijen zou een nieuwe periode de vierde keer worden.

Kees-Jan Kindt is beoogd fractievoorzitter en is de nummer 2 bij de PvdA. Nieuwe gezichten zijn Monique Klootwijk (3), Hans Verver (4) en Ivo Holshof (5). ‘Oudgedienden’ Coen Ricken, Herman Broenland en Nico Groot zijn lijstduwers. Ook het verkiezingsprogramma is gepubliceerd.

Van zeven partijen zijn nu de lijsttrekkers bekend, naast de PvdA zijn dat GroenLinks, VVD, D66, POV, CDA en VLW. De SP (nu 2 zetels) doet niet mee met de verkiezingen (volgens de afdeling komt dat niet door ingrijpen van het hoofdbestuur zoals wij in een eerder versie stelden maar is de partij “slachtoffer geworden van de vergrijzing” – zie reactie hieronder). POV is nieuw, D66 is weer terug na 12 jaar afwezigheid.

Op woensdag 27 december 2017 moeten partijen die mee willen doen aan de gemeenteraadsverkiezingen hun naam registreren bij het centraal stembureau van de gemeente. Op maandag 5 februari 2018 moet de kandidatenlijst ingeleverd worden. Op 21 maart zijn de verkiezingen

Het CDA heeft wethouder Jeroen Schalkwijk als nr 1 op de lijst. Oppositiepartij VLW (4 zetels) gaat de verkiezingen in met Ronald Hendriks als kopman. D66 doet mee met Hans Kramer als lijsttrekker. De POV doet voor het eerst mee met de verkiezingen. Kandidaten zijn voorzitter Jan Boer, Carmen Ton-Betjes en secretaris Maarten Haalboom (allen uit Oostknollendam).

GroenLinks

Harold Halewijn is lijsttrekker bij GroenLinks. De kandidatenlijst voor de gemeenteraads­verkiezingen van GroenLinks bestaat volgens de partij voor 50% uit vrouwen (wij rekenden het na en kwamen tot 48%).

Elly Fens, nu wethouder voor GroenLinks in Wormerland, staat op de tweede plaats. Raadslid Remco Doorn is nr 3. Karen Schoonheim en Frans Stoop zijn nieuw, Bente Ferwerda is met 17 jaar de jongste kandidaat op de lijst. Frans Koelemeijer, raadslid met vele jaren ervaring, is lijstduwer voor GroenLinks.

 1. Harold Halewijn
 2. Elly Fens
 3. Remco Doorn
 4. Karen Schoonheim-Bakker
 5. Frans Stoop
 6. Bente Ferwerda
 7. Hans Mandjes
 8. Liesbeth Bijmoer
 9. Jan Stevens
 10. Monique Nooij
 11. Ron Miedema
 12. Joke van der Stok
 13. Klaas Waal
 14. Gre Waal-Daenen
 15. Sorrel Jansen
 16. Nico Koelemeijer
 17. Anneke Wams
 18. Frank Bakkum
 19. Mieke Wielinga-Beeks
 20. Peter Roos
 21. Frans Koelemeijer

VVD

De lijst van de VVD, de partij heeft nu 4 zetels in de raad. Rob Berkhout is lijsttrekker bij de VVD.

Deel dit artikel:

5 reacties

 • Naar aanleiding van het artikel dat de Orkaan heeft gepubliceerd, het volgende.
  Het is pertinent onwaar dat het hoofdbestuur van de SP ons uit de verkiezingen heeft geschrapt. Het was geheel een unanieme beslissing van de fractie en het bestuur van de afdeling Wormerland om niet meer mee te doen, en wel om de volgende redenen:
  De fractie heeft 8 jaar zich voor 100 procent gegeven in de gemeenteraad van Wormerland en had graag weer een rol willen spelen in de gemeente. Helaas, door ziekte,zeertjes en de leeftijd hebben wij besloten om te stoppen als fractie in de raad.
  Tevens zijn we slachtoffer geworden van de vergrijzing in de afdeling Wormerland, vandaar deze beslissing.
  Dus, resumerend, hier heeft het landelijk hoofdbestuur niet de hand in! Gaarne een rectificatie!

  Met vriendelijke groet,
  Henk Mak,
  Fractievoorzitter SP,
  Wormerland.

  • De Orkaan

   Tja, wij zullen dat toevoegen, maar het feit blijft dat de SP centraal besloten heeft dat een aantal afdelingen niet door mag gaan. En Wormerland stopt dus ook. Op de website is het een half jaar stil, op de FB-pagina al anderhalf jaar.

   • Willem Croese

    Het is al lang duidelijk, de verkiezingsstrijd is begonnen. Scherp zijn is geen probleem. Echter feiten zijn feiten en geen opinie. Wanneer De Orkaan meningen wil verkondigen is dat natuurlijk prima, zelfs als het mijn partij de SP niet uitkomt. De stelling die in bovenstaand artikel gewekt werd dat het partijbestuur de hand heeft gehad in het niet meedoen aan de verkiezingen door SP Wormerland is volledig onjuist. Inderdaad zoals SP’er Henk Mak stelt is het een beslissing van de ‘afdeling’ zelf om niet mee te doen en niemand anders, ik was hierbij aanwezig en ik ben geen landelijk partijbesturuder. Een wijs besluit als je een keer niet in staat bent om voldoende mensen bereid te vinden die zich willen en kunnen inzetten voor het raadswerk. Ja, er zijn afdelingen waarvan de SP landelijk heeft gesteld om niet mee te doen aan raadsverkiezingen, dat is dan om soort gelijke redenen. Wanneer de sympathieke website De Orkaan zich op het journalistieke pad begeeft is het wel correct om de juiste informatie te verstrekken wat dan ook de mening is van de schrijver. Een bron is geen bron, dus check en dubbelcheck feiten. Enorm jammer zo’n uitglijder.

 • Dit i klinklare onzin!!! We hebben al enige tijd geleden zelfstandig besloten om te stoppen!!! Niks geen hoofdbestuur, niks van opgelegd door Amersfoort! En dat de website niet meer gebruikt werd is enkel en alleen omdat we verder niks te melden hadden voor de site. Maar, voor eens en voor altijd, het is een unaniem besluit van de afdeling Wormerland.
  Einde discussie?

 • Albert Stol

  Hierbij de complete kandidatenlijst CDA afdeling Wormerland

  1. Jeroen Schalkwijk
  2. Jan Rijken
  3. Marlies Holdener van de Geer
  4. Martin van Druten
  5. Albert Stol
  6. Henk Roeleveld
  7. Cor Burger
  8. Alice Kappel
  9. Joke Kramer Kea
  10. Jan Carel Nijdam
  11. Dick Pranger
  12. Co Konijn
  13. Cor Bijvoet
  14. Walter Loonen

  Namens CDA afdeling Wormerland
  Albert Stol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *