Vanaf april dagelijkse boot Amsterdam – Zaanse Schans

De boot die vanaf november 2015 bijna leeg van Amsterdam naar het Hembrugterrein en het Zaantheater in Zaandam vaart, gaat vanaf april ook dagelijks een rechtstreekse verbinding met de Zaanse Schans onderhouden.

De boot is nu bijna leeg omdat het vooral om een verbinding naar de Yada Yada markt op het Hembrugterrein ging. Maar deze markt is na twee weken al gesloten en gaat pas in maart weer open aldus de exploitanten. De boot vaart door naar Zaandam waar bij het Zaantheater wordt aangemeerd.

De gemeente Zaanstad subsidieert de verbinding. Ook toen bleek dat Yada Yada dicht ging, is de steun voortgezet.

Zaanstad staat garant voor € 52.500 (een derde van de totale exploitatiekosten van € 157.500) en betaalt de haven- en kadegelden van zowel Amsterdam als Zaanstad. Totaal gaat dat om € 15.280. Samen een bedrag € 67.780.

Levensvatbaarheid
Begin 2016 wordt besloten, op basis van de resultaten, of de vaarverbinding in februari, maart en april wordt voortgezet. Daarna wordt bezien of de Zaanboot ook weer in de zomer gaat varen. In de Raadsinformatiebrief over de verbinding staat echter niet wat de criteria voor die levensvatbaarheid zijn.

Rederij Wolfrat heeft via hun Twitter-account Zaanboot Lijn 421 de dienstregeling bekend gemaakt voor 2016. Vanaf april 2016 gaat de boot niet alleen Zaandam aandoen maar gaat ook dagelijks naar de Zaanse Schans varen.

boot zaanse schans

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *