Vanaf april ook vaccineren in Topsportcentrum De Koog

Behalve in sportcentrum De Beuk in Purmerend kan er waarschijnlijk vanaf april ook in Topsportcentrum De Koog in Koog aan de Zaan worden gevaccineerd.

De nieuwe priklocatie wordt “ingezet op het moment dat de GGD volgens het regionale opschalingsplan meer capaciteit nodig heeft dan beschikbaar is op de locatie in Purmerend, naar verwachting is dat in april.

“De exacte openingsdatum hangt af van de beschikbaarheid van de vaccins; wij zijn er in ieder geval klaar voor”, aldus Jasper Verburg, projectleider vaccineren bij de GGD.

In De Koog kunnen uiteindelijk 1.000 mensen per dag, zeven dagen per week, het coronavaccin krijgen.

In De Beuk in Purmerend kan de GGD, indien nodig en als er vaccins beschikbaar zijn, vanaf begin februari al ruim 1.000 prikken per dag zetten. Verburg:

“We zijn inmiddels opgeschaald van drie naar tien beschikbare prikstraten. Er is voorlopig genoeg capaciteit in De Beuk. We liggen goed op schema en er is voldoende personeel.”

De verdeling van vaccins wordt volgens het corona-weekbericht van de GGD landelijk bepaald. Het RIVM verwacht dat er in de loop van maart meer vaccin beschikbaar komt. Volgens het regionale opschalingsplan is de verwachting dat er in april meer capaciteit nodig is. Daarom start GGD Zaanstreek-Waterland met het opzetten van een tweede regionale vaccinatielocatie.

Foto boven dateert uit maart 2020 toen het Topsportcentrum ingericht werd als extra huisartsenpost tijdens de eerste coronagolf.

Deel dit artikel:

13 reacties

 • Bas Sommeijer

  ik weet niet precies hoeveel inwoners zaanstad heeft maar laten we het houden op 150.000. We moeten 2x geprikt worden dus 300.000 prikken.
  1.000 prikken per dag dan zijn we 300 dagen bezig!
  Ik geloof dat er wel wat priklocaties bij kunnen. Waarom kunnen huisartsen niet prikken, waarom kunnen we niet prikken in het zaantheater of in alle sporthallen en buurthuizen en het ziekenhuis?

  • De Orkaan

   Het zijn er iets minder, Zaanstad heeft 120.000 inwoners die ouder dan 18 zijn. Daarvan is een deel (zorgpersoneel, acute zorg, huisartsen) anders of eerder gevaccineerd. Maar daar komen Oostzaan en Wormerland (ook Zaanstreek) nog bij natuurlijk, Dat zijn er ruim 15.000. En dan komen we samen op 135.000. Maar voor april wordt al een groot deel in Purmerend of thuis geprikt. Vanaf april zou het vooral om de groep 18-60 gaan, die is in Zaanstad naar schatting 90.000 groot. Met Oostzaan en Wormerland ruim 100.000. Maar niet iedereen wil geprikt worden. Kan alles in 2021 (en als je ook naar Purmerend kan gaat het twee maal zo snel).

  • T.Tebben

   Of prikken in kerken, grote ruimtes die vrijwel altijd leegstaan.

   • Catharina a Aarssen -Blom

    Ik moet van Amsterdam naar Koog aan de Zaan ben invalide COPD Patient Hart Patient ik heb een invalidewagen hoe moet ik daar naar toe !!!en daarom ik woon op 5 Minuten van de Calland Priklocatie

  • Je hebt helemaal gelijk! Belachelijk hoe traag en moeizaam ze gaan!

 • Bert Versteeg

  Ik ben blij dat er een priklocatie in Zaanstad komt en dan ook nog vlak bij mij in de buurt.
  Verder ben ik het niet met Bas eens want er zullen veel meer mensen per dag worden geprikt.
  Zaanstreek / Waterland is veel groter dan alleen Zaanstad. In de hele regio mogen er nog wel een aantal priklocaties bijkomen.
  Geen idee hoeveel mensen er per dag zullen worden ingeent maar gezien de grootte van de sporthal zullen het er veel meer dan 1000 per dag zijn.

  • bas sommeijer

   Ik ga af op de informatie die in dit stukje staat. Je kan het niet met me eens zijn maar dit is wat er staat:
   “In De Koog kunnen uiteindelijk 1.000 mensen per dag, zeven dagen per week, het coronavaccin krijgen.”

   • Bert Versteeg

    Bas, ik denk dat je gelijk hebt.
    Ik ben vorige week met mijn vader in Purmerend geweest omdat hij ook gevaccineerd moest worden.
    Ik heb alles goed kunnen bekijken en alles gaat heel gemoedelijk, het is zeker geen prikfabriek waar de mensen in de rij staan.
    Er zijn in sporthal De Beuk 10 vaccinatiepunten en het prikken gaat vrij vlot maar na het prikken moet je nog een kwartier wachten , met het mondkapje af, en wordt je in de gaten gehouden door mensen van het Rode Kruis. Uiteraard staan de stoelen op anderhalve meter.
    Als begeleider van mijn vader moest ik vanzelfsprekend mijn mondkapje ophouden.

 • Wat vergeten wordt,dat de vaccin’s allemaal ,bewaard moeten worden ,op een bepaalde temperatuur,en ook niet op iedere lokatie aanwezig is,om dat te volbrengen,we moeten ons aanpassen aan de situatie, en komen dan na leeftijd,90,80,dan de 70 tigers??

 • Yolanda van Schie

  Zet het dan in die locatie mijn man moet helemaal naar badhoevedorp vanaf Krommenie te gek voor woorden allemaal

 • Ik moet voor mijn 1ste prik naar Purmerend, en de 2de prik ook naar Badhoevedorp toe
  alles was vol voor mijn 2e prik. Ik vind het ook te gek voor woorden.

 • Ik vind het leuk,naar Badhoevedorp en Purmerend enz. Wat is dat ver maar wel op vakantie naar BV spanje enz.En maar somberen.Al moet ik naar schijndel of beerta maakt mij niet uit als ik de prikken maar krijg. Kop op mensen ! Ik krijg mijn eerste prik op 13-04 in ja Koog aan de Zaan.Afspraak was ook geweldig werd afgeopen zondag meteen opgenomen door de GGd schat van een vrouw 20 min later afspraken in mijn komputer en telefoon.Dit wil ik toch maar even melden.Want je hoort alleen maar negatieve reakties.fijne dag verder en veel geluk met de prikken.

 • Fred peerdeman

  De beuk Purmerend prik locatie is top, zo doorlopen en prikken maar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *