Vanaf vandaag: vaccineren in GGD-prikbus (bij AH Vermiljoenweg)

Vanaf vandaag kan Iedereen van 12 jaar en ouder zonder afspraak bij de prikbus bij de Albert Heijn aan de Vermiljoenweg in Zaandam terecht voor een corona-vaccinatie.

De ‘prikbus’ van de GGD staat elke woensdag t/m zaterdag. Op woensdag, donderdag en vrijdag van 12.00 tot 20.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Hoe lang de bus blijft staan is afhankelijk van het gebruik dat ervan wordt gemaakt.

De GGD zet de bus in “op plekken in de regio waar de vaccinatiegraad achterblijft”. Behalve in Zaandam staat de bus ook in Volendam. De GGD hoopt dat meer inwoners zich door het inzetten van de prikbus laten inenten.

Het gaat om de eerste prik van BioNTech/Pfizer of in het geval van Janssen de enige prik. 18-plussers kunnen kiezen uit het Janssen vaccin of BioNTech/Pfizer vaccin. Jongeren tussen de 12 en 18 jaar en zwangeren krijgen het BioNTech/Pfizer vaccin.

Foto: De Orkaan

Deel dit artikel:

8 reacties

 • Kwestie van normaal en gezond leven.. Vermijdt Rauwe vis, vermijdt zoveel mogelijk junkfood, vermijdt gecordeerde voedsel, eet max 3 x per wk vlees, eet dus gezond en normaal, dan heb jij geen injectie nodig

  • M. Bosveld

   Wat een onzin Henk. Ik ken genoeg gezonde mensen, die gezond leven (zoals jij het noemt), en toch corona gehad hebben en zelfs in het ziekenhuis gelegen hebben. Als jij geen prik wilt, prima, eigen keuze.
   Maar ga niet voor een ander bepalen wat wijsheid is.

   • Jaap Meeuwsen

    Uh, wie bepaalt er in deze tijd voor een ander wat wijsheid is ?
    Wat is wijsheid ?
    Voorlopig is nu bijna iedereen geprikt en nu weer paniek alom wegens oplopende besmettingscijfers.
    Maar ja, tegen vaccineren = automatisch een wappie hè.
    Zei ene Hugo de J niet dat wanneer iedereen geprikt is we het virus overwonnen zouden hebben ?
    Ha ha, even lachen. Maar goed, hij heeft al zoveel gezegd.

  • Ronald Smit

   Gezond eten niks mis mee, maar ageren tegen vaccinatie is idioterie van de hoogste plank en brengt enkel meer schade toe aan de bevolking.

  • E. Renkema

   Hoop voor jou dat je het niet krijgt, maar mocht dat gebeuren hoop ik wel dat je de kosten die door de medici gemaakt moeten worden om jou weer op de been te krijgen door jou zelf betaald worden en niet door de ziektekostenverzekeraars!

  • Wat is “gecordeerde voedsel”?

   Daarnaast vrees ik dat het wat te optimisch is om te denken dat je Corona louter met gezond eten kunt vermijden.

  • M. van der Poel

   Ok Henk, de aarde is plat en vooral je knoflookketting omhouden tegen de vampiers.

  • Tineke stegeman

   Ik heb zelf ook de virus gehad gezond eten helpt niet ben heel gezond geweest en desalniettemin gekregen. dus blijven vaccineren jouw keuze henk als je het niet wilt doen het is een erge virus. ik raad aan om te vaccineren. mensen zijn niet voor niets aan het vaccineren. En de prikbus is best een goed optie om dat te doen.

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *