Vanavond: Groen Geel onder leiding van Dico Dik tegen KZ

In de Korfballeague is het vanavond in Wormer tijd voor de Zaanse derby tussen Groen Geel en KZ. Ondanks het grote verschil op de ranglijst een spannend affiche want het kan spoken in onderlinge wedstrijden.

Na het vetrek van trainer Daniël Harmzen wordt de ploeg uit Wormer geleid door Dico Dik en coach Thijs Muller.

De wedstrijd die om 18.30 uur wordt gespeeld is te bezoeken in de sporthal van Groen Geel en live te volgen via een livestream.

Groen Geel: nacompetitie dreigt

Thuisclub Groen Geel verkeert in zwaar weer op de ranglijst. De trots van Wormer staat op plek 9 van de 10 clubs op het hoogste niveau. Alleen het puntloze Unitas staat lager. Op deze plek dreigt nacompetitie. De slechte prestaties van de laatste tijd zorgden er de afgelopen week voor dat trainer Daniël Harmzen opstapte. Harmzen heeft ‘aangegeven dat hij op dit moment niet datgene kan leveren wat er nodig is in deze belangrijke eindfase van de Kenonz Korfbal League competitie’. 

In de wedstrijd tegen de rivaal uit Koog-Zaandijk staat Dico Dik naast coach Thijs Muller voor de groep. Dik is geen onbekende, hij leidde Groen-Geel al eerder. Hoe slecht het ook gaat bij GG, tegen KZ weet je het nooit. De wedstrijd in Koog aan de Zaan op 3 december tussen de clubs eindigde in 27-27 en GG wist al vaker te stunten tegen de Blauw zwarten.

De stand vooraf in de Korfballeague.
Feest bij Groen Geel in februari 2020 na de stunt overwinning tegen KZ.
Dico Dik stond al eerder voor de groep bij Groen Geel in Wormer. (Foto: Groen Geel)

KZ: vlakbij top 4

Bezoeker KZ doet al weken een stoelendans om een plek in de top 4 waar ze nu dicht tegenaan staan. Het is een wisselvallig seizoen met zowel positieve als negatieve uitschieters. Vorige week werd thuis gewonnen van KCC en de opgaande lijn van de afgelopen weken hoopt de ploeg van trainer Tim Bakker door te trekken.

Na dit weekend zijn er nog maar vijf speelronden in de league dus elk punt telt in het gevecht op behoud van Groen Geel of plaatsing voor de play offs voor KZ.

Een verslag van de wedstrijd en interviews zullen zondag te vinden zijn op de Orkaan.

Selectie KZ.
Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *