Daniel Harmzen stopt per direct als hoofdcoach van Groen-Geel

Twee weken geleden werd bij de Groen-Gele Korfbalclub aangekondigd dat Daniel Harmzen bezig was aan zijn laatste seizoen in Wormer, en dat seizoen loopt af in juni. Vandaag meldde de club dat de hoofdcoach per direct opstapt. 

Harmzen heeft ‘aangegeven dat hij op dit moment niet datgeen kan leveren wat er nodig is in deze belangrijke eindfase van de Kenonz Korfbal League competitie.’ 

Het acute vertrek komt op een vreemd moment. We bellen met Harmzen en vragen naar het echte verhaal. Dat krijgen we niet: 

‘De echte reden ga je van mij niet horen. Ik verwacht dat niemand jou de echte antwoorden gaat geven. Het is nu belangrijk dat de neuzen van de spelers dezelfde kant opstaan. Zij moeten focus hebben en optimaal presteren. Ik wil voorkomen dat er ruis ontstaat, en denk dat het op dit moment voor alle partijen de beste oplossing is.’ 

Als we doorvragen meldt hij dat hij ‘binnen de huidige kaders’ kampt met een ‘lichtelijk gebrek aan motivatie’. Wat die kaders zijn en waar de schoen wringt vertelt hij niet: ‘daar is het nu de tijd niet voor’. 

De komende drie wedstrijden worden belangrijk voor de club. Zaterdag speelt GG/RMcD Huis Emma thuis tegen KZ/Thermo4U uit Koog Zaandijk.

(Op de foto van Dennis Dallinga boven staat Harmzen helemaal rechts)

Lees ook:

Deel dit artikel:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *