Johnny O. (52) uit Krommenie blijft voorlopig vastzitten. Het OM beschuldigt hem van doodslag omdat hij op 23 december 2018 zou hebben ingereden op de motor van Ronald Dooper uit Wormerveer (44) de Selena Jance uit Amsterdam (34) die daarbij om het leven kwamen.

De verdachte die tijdens de fatale rit zijn 15-jarige dochter naast zich in de auto had, liet bij een tussentijdse zitting van de rechtbank weten zich niet te kunnen herinneren op de motor ingestuurd te hebben. Advocaat Bart Swier stelde dat O. beseft dat hij schuld heeft, maar de motor niet bewust heeft willen raken.

Bij NU.nl dat de zitting versloeg, wordt gemeld dat de dochter van O., het raampje open zou hebben gedraaid en de motor hebben gevraagd te stoppen nadat de auto van O. zou zijn gesneden.

De motorrijder zou daarop trappende slaande bewegingen naar de auto hebben genaakt. O. is dicht naast de motor gaan rijden maar herinnert zich niet stuurbewegingen richting de motor te hebben gemaakt. Volgens getuigenverklaringen zouden de stuurbewegingen wel degelijk bewust zijn gemaakt.

O. zal psychisch worden onderzocht omdat hij mogelijk PTSS heeft opgelopen bij een eerder auto-ongeluk. Op 28 juni wordt de zaak inhoudelijk behandeld, tot dan blijft O. vastzitten.

Het ongeluk gebeurde op 23 december op de ring van A10 bij Amsterdam.