Verhuizing et Buut definitief uitgesteld

De directie van et Buut heeft de ouders laten weten dat de verhuizing naar de nieuwe locatie IKC Overtuinen definitief is uitgesteld. Ze richten zich nu op de herfstvakantie, maar niets is zeker: 

‘We weten nog niet wanneer we het nieuwe gebouw dan wel kunnen betrekken.’ 

Wij reden vandaag even langs de nieuwbouw en zagen dat er geen enkele bouwactiviteit meer te bespeuren is: de bouwketen, de machines en de bouwvakkers zijn verdwenen. 

Er speelt een conflict tussen de aannemer en Zaan Primair omdat het gebouw niet zou zijn opgeleverd volgens de eisen die zijn opgesteld in het contract. Waar het exact om gaat wil Brigit Schumacher, voorzitter van het college van bestuur van Zaan Primair niet kwijt: 

Omwille van dit proces doen wij hierover geen inhoudelijke uitspraken. Het gezamenlijke doel van Zaan Primair en de aannemer blijft om zo snel mogelijk het gebouw te kunnen betrekken.’

De kinderen van et Buut worden na de zomer verspreid over verschillende locaties. Op de website van Westerkim, de school die nu aan de Ooievaarstraat zit en samen met et Buut in de nieuwe school gaat trekken, staat nog steeds dat het nieuwe gebouw ‘in juli’ betrokken zal worden.

Lees hier ons dossier over et Buut en de verhuisplannen.

Deel dit artikel:

7 reacties

 • Flip Hoedemaeker

  “Definitief” en “uitstel” passen slecht bij elkaar. Ik zou zeggen “voor onbepaalde tijd”? Wel heel vervelend dat dit speelt.

  • Kevin van Amesfoort

   Beste Flip, hoe is de raad hierover geïnformeerd? Er was in Maart een update maar wat is nu de officiële status? In het I.H.P. stond hier niets over vermeld. Als de leerlingen straks zonder schoolgebouw / klas zitten kunnen wij ze onmogelijk thuis gaan lesgeven. Wij zullen dan plaats nemen in het stadhuis tot het netjes afgerond met de aannemer. Ik ga ervanuit dat D66 dit graag wil weten.

 • Marleen Verhoef

  Alle klassen op het stadhuis huisvesten.
  Dit is toch aan de gemeente om op te lossen !

 • a. de Jong

  De hele omgeving van de school is te naargeestig om kinderen in onder te brengen. Dus misschien ook maar een goede zaak dat er een uitstel is. Hopelijk nemen ze te tijd om een fatsoenlijke en kindvriendelijke buitenruimte te ontwikkelen.

  • Caroline Boone

   Ik denk dat de oorzaak hiervan is dat het gehele bouwproject nog niet klaar is en nu stil ligt.
   Niet echt een issue dus in deze.

   • Jan Mulder

    Ben benieuwd of dit zo ook straks gaat als de Europese school in zaandam komt? Of zullen we dan wel een snel proces zien?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *