Verkiezingen Wormerland: 7 partijen, 84 kandidaten

Zeven partijen doen op 21 maart mee met de verkiezingen voor de gemeenteraad van Wormerland. Samen hebben ze 84 kandidaten op de lijsten staan.

Alle zeven lijsttrekkers zijn man. Een kwart van alle kandidaten is vrouw. GroenLinks heeft de meeste vrouwen op de lijst staan (10 van de 21), D66 heeft alleen mannen (6) op de lijst.

Oppositiepartij Vereniging Liberaal Wormerland met lijsttrekker Ronald Hendriks (VLW) heeft lijstnummer 1, de VVD (Rob Berkhout) mag nr 2 voeren, GroenLinks (Harold Halewijn) is 3, PvdA (Kees van Waaijen) heeft 4 en CDA (Jeroen Schalkwijk) heeft 5. Nieuwkomers D66 (Hans Kramer) en POV (Jan Boer) hebben nrs 6 en 7. (download hier de lijsten)

GroenLinks heeft 21 kandidaten, de VVD 19; D66 doet het met 6.

Ruim de helft van de kandidaten (57%) woont in Wormer. Maar ook Wijdewormer (19 kandidaten, 23%) is goed vertegenwoordigd – 10 van de 19 VVD-kandidaten komen uit deze plaats. 10 kandidaten komen uit Oostknollendam (waaronder de volledige POV-lijst van 5 personen), 5 uit Jisp en 2 uit Spijkerboor.

Deel dit artikel:

4 reacties

  • Christian N.

    Mijn God, zojuist hier naartoe verhuisd. Er zit werkelijk niet één partij bij waar ik op zou stemmen. NIET EEN! Ik denk dat ik nog wel even wacht met naar het gemeentehuis gaan tot na de stemming. Dan kan ik tenminste nog in mijn oude gemeente stemmen! Wat een verschrikking deze lijst! Brrr…

  • De Orkaan

    Het is ook het lijstje van 4 jaar geleden… (11 februari 2018)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *