Woensdagavond – 6 december – rond 21.00 uur zijn een auto en vrachtwagen frontaal op elkaar gebotst op de Cornelis Bruijnzeelweg in Zaandam.

Meerdere brandweervoertuigen, politie, ambulances en een traumahelikopter kwamen met spoed naar de plek van het ongeval. Eenmaal ter plaatse was de ravage groot. Hulpdiensten waren druk bezig met het verlenen van hulp aan de inzittenden van de Volvo. Alle vier de inzittenden zijn in vier ambulances met spoed overgebracht naar het AMC.

In de Volvo zat ook een klein hondje, die na het ongeval is weggerend. Voorbijgangers zagen het hondje iets verderop lopen en konden deze pakken. Ze hebben het hondje even veilig in hun eigen auto gehouden en daarna overgedragen aan de politie. Het hondje is ongedeerd gebleven.

Ook de vrachtwagenchauffeur bleef ongedeerd, maar was zeer geschrokken door wat er gebeurd was. Volgens getuigen zou de bestuurder van de Volvo enkele meters voor de vrachtwagen plotseling naar links zijn gegaan en heeft daarbij frontaal de vrachtwagen geramd. De Volvo is hierop in de rondte gegaan en tegen de vangrail tot stilstand gekomen. De oorzaak van het ongeval is nog niet duidelijk, maar mogelijk heeft de bestuurder van de Volvo een black-out gehad of is hij onwel geworden.

De Verkeersongevallenanalyse (VOA) was na het ongeval druk bezig om de toedracht van het ongeval te achterhalen. Nadat het onderzoek door de VOA is afgerond worden zowel de auto als de vrachtwagen geborgen. De Volvo en de trekker van de combinatie zijn beiden total loss. Er zal nog moeten gekeken worden of de net volgeladen oplegger ook schade heeft opgelopen.

Tijdens de afhandeling van het ongeval en het bergen van de voertuigen was de Cornelis Bruijnzeelweg in beide richtingen afgesloten.

Bijdrage door Michel Schermer