De vier jongens die volgens een getuige wegrenden na het uitbreken van een autobrand aan de Torenstraat in Westzaan zijn bij de politie ‘in beeld’.*

De politie weet wie het zijn en heeft ze ‘ontboden’ op het politiebureau waar ze binnenkort ondervraagd zullen worden. Ze zijn niet aangehouden, het onderzoek loopt nog, zegt een woordvoerder van de politie tegen De Orkaan.

Op zaterdagavond 20 januari werd omstreeks 19.50 uur een brand aan de Torenstraat in Westzaan gemeld. Bij aankomst van de brandweer bleken er drie auto’s in lichterlaaie te staan. Alledrie de auto’s brandden volledig uit.

Buurtbewoners vertelden dat er naast de papiercontainer een stapel oud papier en/of karton heeft gelegen. Een getuige zag dat deze stapel in brand stond en zag kort daarop vier jongens weggaan. Het brandende papier zou onder één van de geparkeerde auto’s zijn gewaaid, waarop vervolgens de auto’s in vlammen opgingen.

De politie verstuurde die zaterdagavond via Burgernet een bericht waarbij ze hulp zocht bij het opsporen van “4 jongens waarvan 1 een grijze broek en grijze capuchon, andere een blauwe hoodie, beide mogelijk weg op een bakfiets”.

* In de eerste versie van dit bericht stond ‘verdachten’ maar dat is formeel niet het geval, ze zijn mogelijk wel betrokken bij een brand die vooraf ging aan de autobrand, daarom wil de politie ze ook graag horen.

Piet Bakker. Bron: politie Noord-Holland en eerder nieuws op De Orkaan. Foto’s van de uitgebrande wrakken zijn van Job Woudt; Michel Schermer maakte de foto’s en het bericht van de brand zelf (slideshow onder).