Vlag in top bij nieuwbouw Et Buut/Westerkim

Bij het langsfietsen spotten we de vlag in top bij de nieuwbouw van de basisscholen Et Buut en Westerkim op het voormalige terrein van Garage Zwart aan de Provincialeweg / Maurtitsstraat in Zaandam.

Zaanstad stuurde ook vandaag de officiële bevestiging: “Hoogste punt nieuwbouw IKC Overtuinen bereikt.”

Volgens Zaanstad zijn de “bouwwerkzaamheden van het nieuwe schoolgebouw IKC Overtuinen in Zaandam de afgelopen maanden in volle vaart hervat.” Wethouder Onderwijs Natasja Groothuismink plaatste “symbolisch de eerste dakpan, in het bijzijn van de voorzitters van de twee schoolbesturen en de directeuren van de scholen.”

Vanaf september 2019 lag de bouw stil, nadat eerder al forse vertraging was opgelopen omdat de Raad van State het bestemmingsplan van de gemeente had vernietigd.

Et Buut en de Westerkim bieden samen ruimte aan circa 600 leerlingen. Er komt een gedeelde gymzaal, buitenspeelruimtes, aula’s, ruimte voor peuterspelen en voor- en naschoolse opvang en kantoorruimtes. Volgens Zaanstad kan het pand medio 2021, met ingang van het nieuwe schooljaar, in gebruik worden genomen. Dat is dus het volgend ‘nieuwe schooljaar’, aanvankelijk zou dat dit jaar al zijn.

Over de aard van het conflict en de oplossing hullen gemeente en schoolbesturen zich in stilzwijgen. Het conflict bestaat nog steeds maar de bouwer is toch aan het werk gegaan.

Lees hier ons dossier over de nieuwbouw.

nieuwbouw buut westerkim 19 juni 2020 orkaan

Deel dit artikel:

Reageren? Ja, graag! Houd je aan onze regels

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *