Voor Paal: VVD & D66 (FCK & KUT)

Wachten voor een stoplicht, een oversteek, een zebrapad, een veerpont… Iedereen staat daar korter of langer voor een paal, een geliefd object voor plakkers, stickeraars, activisten, guerilla-marketeers…

Wij letten de komende tijd (elke donderdag) niet op het langsrazende verkeer maar op de paal zelf, een cultuurhistorische verkenning van de Zaanse wildplakpraktijk. Vandaag: verkiezingsstrijd…

We zagen en kregen meerdere palen met stickers van politieke partijen (en deden er ook al eens FvD en PVV). Ook ROSA kwam langs (sticker uit 2014!). ROSA was een pro-sticker, de rest is anti. We pakken vandaag VVD en D66 samen in het zicht van de verkiezingen, dan zijn we er ook meteen vanaf. De Orkaan is geen liefhebber van de bloedeloze moderne verkiezingsborden en juicht wildplakken toe. FCK en KUT is eigenlijk onze stijl ook niet. Maar we maken het nieuws niet, we schrijven er alleen maar over.


Sta je ook wel eens voor paal en wil je dat met ons delen? Mail de foto met beschrijving naar info@deorkaan.nl. Hier alle tot dusver gepubliceerde palen.


Boven (en helemaal onder nog eens) de D66 is KUT in passende D66-kleuren, gefotografeerd door Maartje Lidwina op het Hembrugterrein (IMAO: “in my arrogant opinion”). Ook fotografeerde ze de onderstaande VVD-sticker. de bron is net als bij FvD- en PVV-stickers ‘de rode lap’).

Ann-Tine Thijssen trof op het Zilverschoonplein in Kogerveld recent onderstaande sticker aan op een lantaarnpaal. “Ter voorbereiding op de komende verkiezingen, schat ik in. De sticker ziet er in ieder geval ‘vers’ uit en heeft inhoudelijk een ijzersterke boodschap. Althans, dat is mijn persoonlijke mening.”

Eind december zagen dezelfde sticker bij de Dam in Zaandam.

Onder nogmaals D66 (Hembrugterrein)

Deel dit artikel:

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *