Voorlopig geen nieuwe oplaadpunten in Oostzaan

Na de openbare aansteding voor nieuwe openbare oplaadpunten voor elektrische auto’s – een project van samenwerkende provincies – is er bezwaar aangetekend door een van de partijen die de aanbesteding niet heeft gewonnen.

Dat betekent voor Oostzaan dat er behoorlijke vertraging is bij het plaatsen van nieuwe oplaadpunten, medio 2015 is nu de optie. De gemeente:

De samenwerkende provincies hebben besloten dat een nieuwe aanbesteding zo snel mogelijk wordt uitgevoerd. Het voornemen is om in januari 2015 weer aan te besteden, waarna eind april een winnende partij geselecteerd kan worden. Bij de meest gunstige planning kan de gemeente Oostzaan vanaf het tweede kwartaal van 2015 een beperkt aantal oplaadpunten afnemen.

 Bij TomTom is wel te vinden welke oplaadpunten er thans zijn in Oostzaan, niet alle punten zijn echter openbaar.

Deel dit artikel:

2 reacties

  • Volgens mij kan de gemeente ook oplaadpunten plaatsen buiten het provinciale programma om. Het gemeentebestuur moet bereid zijn om te investeren in duurzame energie en daar dragen openbare oplaadplaatsen aan bij. Men mist kansen bij de openbare parkeerplaatsen in de projecten Kerkbuurtschool en Klaverweide. Het heeft bij de coalitie geen prioriteit.

  • De Orkaan

    Dat zou best kunnen, we hebben ook de vraag bij Zaanstad neergelegd. Het is nog maar de vraag hoeveel goedkoper zo’n aangesteding is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *